Onze kangoeroes en benjamins trainen samen in één groep. Pupillen en miniemen trainen in een doorschuifsysteem. Zij kunnen zo elke atletiekdiscipline ontdekken en hun lichaam beter leren kennen.
Er is één algemene sprintgroep. Naargelang de training wordt de groep verdeeld onder de trainers.
runner

VS test

runner

VS test

FAQ

1Wanneer begint het "atletiekseizoen"?
Een “atletiekjaar” begint op 1 oktober en loopt tot en met september van het jaar erop. Er zijn twee kenmerkende periodes in de atletiek: de winter en de zomer. De twee seizoenen sluiten naadloos op elkaar aan. Er wordt meestal geen pauze genomen tussen beide seizoenen. De winter wordt getypeerd door wedstrijden in het veld, alsook op de indoorbaan. In de zomer wordt er gelopen op de piste en op de weg.
2Hoe zien de trainingen
De trainingen variëren sterk per discipline en leeftijdscategorie. Bij Vlierzele Sportief leiden we onze jeugd zo algemeen mogelijk op. Via spelvormen trachten we de kinderen zich te laten amuseren en hun lichaam te leren kennen. Welke discipline ligt hen, welke niet? Vanaf de leeftijd van 13 jaar wordt samen gezeten met de trainerscoördinator om te bepalen in welke richting een atleet zichzelf ziet evolueren. In samenspraak wordt een discipline en trainer aangewezen.
3Waar vinden de trainingen plaats?
De trainingen vinden meestal plaats op en rond de atletiekpiste van het Sport Vlaanderen Oordegem complex. Er kunnen ook trainingen worden afgewerkt in het park van Aalst of de indoor TopSporthal in Gent. Je trainer zal je hiervan op de hoogte brengen.