zondag 16 december 2018
Atletiek

Atletiek (267)

Openingsuren VS Shop december

De openingsdagen van de VS shop voor december 2018:

Vrijdag 7/12
Woensdag 12/12
Vrijdag 21/12

Telkens van 18u40 tot 20u.  Geen bancontact!

 

Benjamins 2 - Deinze – 18 november 2018

Met 78 benjamins 2 aan de start en een boompje midden het parcours net voor de 1ste bocht was het hopen dat iedereen goed weg zou komen. Want boompjes, zo bleek later, doen soms ook mee.

De start verliep gelukkig vlekkeloos en onze benjamins nestelden zich goed vooraan in het pak. Simon Haelterman was meteen goed weg, zat vlug rond de 10de plaats en schoof geleidelijk aan op. Ze verdwenen even in het bos, maar bij de eerste doortocht aan de finish, zag het er zeer goed uit voor de benjamins 2. Simon nam de twee heuveltjes in het parcours als 7de. Kort daarachter volgde Basile Decock en iets verderop Gus Neckebroeck, terwijl de broers Daan en Bent Baeke met Tobe Van Impe hun weg zochten in de meute.

Dat boompje dat meedeed stond in de laatste bocht. Koploper Maxime De Rocker (KAAG), op de voet gevolgd door Victor Neyt (ACME), botste er tegenaan. Even was er wat vertwijfeling bij het kopduo, maar een venijnig spurtje later, was het toch de KAAG’er die aan het langste eind trok. Ondertussen kwam Simon in de laatste rechte lijn en hij spurtte nog tevergeefs voor de 5de plek. Hij was echter meer dan tevreden met de 6de plaats.  Kort daarachter doken Basile en Gus op in de laatste bocht, en werd me dat nog een spurtje! De twee ploegmaats gingen nek aan nek, liepen, toen ze mekaar herkenden, bijna nog pardoes tegen mekaar. Basile won het spurtje en werd knap 24ste en Gus 25ste. En dat er talent zit in Benjamins 2 is duidelijk, want vlak na dit vriendenduel liepen ook Daan (27ste) en Bent (30ste) al binnen, na een hele mooie wedstrijd. Tobe had het iets lastiger, maar het is een vechter en zo werd hij in dit grote deelnemersveld toch fraai 53ste !

 

Verslag: Pascal Haelterman

 

Hanne en Justien op olympische stage

De weg naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 loopt eerst via het Canarische eiland, Lanzarote. Daar slaat het BOIC naar jaarlijkse gewoonte van 10 tot 24 november zijn kamp op voor een olympische multidisciplinaire stage. Voor deze stage, waar een 50-tal atleten uit alle sportdisciplines aan deelnemen, werden ook VS-atletes Hanne Maudens en Justien Grillet geselecteerd.

Meer info betreffende Team Belgium en deze BOIC stage kan u terugvinden op https://teambelgium.be/nl/artikel/team-belgium-op-olympische-stage

Veldloop Zwijnaarde 3-11-2018 (verslag jeugd)

De benjamins meisjes beten de spits af. Bij de 1e jaars stonden Alice Vandemeulebroecke en Nenah Pappaert aan de start. Alice en Nenah deden het goed en eindigden respectievelijk op de 12e en 13e plaats op 21 deelnemers.

Bij de 2e jaars benjamins meisjes stonden er maar liefst 48 atletes aan de start. Sara Sanders en Kaat Waegeman verdedigden ons club kleuren. Sara liep na een sterke wedstrijd naar een 22e plaats. Ook Kaat mag tevreden zijn met haar 29e plek.

Ook voor 1e jaars benjamins jongens Iben Abbeloos & Andres De Meyer was het de eerste keer in het veld. Zij werden 22e en 34e op 35 atleten.Benjamins 1 jongens:

Benjamins 2 jongens: verslag door Pascal Haelterman Na een glansprestatie op de Cross Cup Relays waren de verwachtingen hooggespannen voor de eerste grote cross van het seizoen bij de 2e jaars benjamins jongens. Basile Decock, Gus Neckebrouck en Simon Haelterman knalden aan de Blaarmeersen immers naar het podium en haalden brons. 

Met 47 benjamins 2 aan de start, waarvan 4 VS’ers, was het bij de start knokken naar het schijnt. Na wat geduw en getrek miste Simon, naar eigen zeggen, zijn start maar toen ze na 200m voorbijkwamen net voor het heuveltje, zag het er toch al heel goed uit voor VS. Met de nu al ‘grote concurrent’, Victor Neyt vormde zich een trio vooraan. Na een korte versnelling van de ACME’er moesten Basile en Simon echter een klein gaatje laten. Ondertussen waren ook Gus en Tobe Van Impe aan een sterke wedstrijd bezig. Gus hield erg goed stand in de kop van de wedstrijd en werd sterk zevende. Tobe werd verdienstelijk 33ste. 

En het podium? Dat lag schijnbaar bij het ingaan van de laatste grote bocht al vast. Basile trachtte nog de kloof te dichten, maar beet zijn tanden stuk. Simon kreeg het ook moeilijk en uit de achtergrond doemde opeens een sterke Maxime De Rocker van KAAG op, met een geweldige eindspurt. Een alerte trainer Brecht zag het opkomende gevaar in en zo deelden Basile en Simon alsnog het podium op plaatsen 2 en 3. Een prachtige start van een veelbelovend seizoen. 

Anna-Sophia Everaert liep bij de 1e jaars pupillen naar een mooie 13e plaats op 30 atletes. Anouk De Smet en Ella Prengels liepen dezelfde afstand (1400m) bij de 2e jaars pupillen. Anouk vloog er van bij de start in. Ook Ella ging goed mee. Anouk wist, na Basile en Simon, de 3e VS medialle binnen te halen. Het werd een mooi zilveren. Ella werd kort daarna knap 9e op 28 atletes.

Jesse Claus en Elias Abbeloos liepen bij de 1e jaars pupillen naar een 22e en een 29e plaats op 44 atleten. Mauro Keppens, Théophile Decock & Fons De Moor waren de 2e jaars pupillen. Mauro streed lang mee voor het podium en moet het nipt afleggen van de RIEMse atleet Miro. Toch mag hij zeer tevreden zijn met de 4e plek! Théophile 28e en Fons 33e mogen ook tevreden terugblikken op  hun wedstrijd.

De miniemen hebben zich in Zwijnaarde zich laten zien, en hoe! Kato Lauwereys en Helena Everaert liepen van bij de start in de kop van de wedstrijd. Een prachtige 4e plaats voor Helena en 5e plaats voor Kato werd het verdict.

De 2e jaars miniemen wouden zich zeker niet laten doen. Manon Van Wijnendaele en Iris Bollengier streden, net zoals Kato en Helena, heel lang mee voorin in de kopgroep. Manon werd 6e. Iris werd 8e.  Noor Fouquart liep als 3e miniem naar een 24e plaats. Noor doet nog niet zo lang aan atletiek. Met deze eerste cross in Zwijnaarde is zij vertrokken voor een mooi seizoen.

De 1e jaars miniemen jongens waren onder de indruk van de meisjes en wouden zeker niet onderdoen. Daan De Bisschop stak dan ook zijn ambitie niet weg en nestelde zich van bij de start in de kopgroep. Na een mooie race moest Daan nog alle zeilen bijzetten om de 4e loper in de wedstrijd achter zich te houden. Dit deed hij met succes en zo mocht Daan met een mooie bronzen medaille naar huis gaan. Stef Wageman liep ook een sterke race en werd 16e. Lowie Schellinck starte achteraan en schoof op naar mate de race vorderde. Hij werd 29e.

Cedric keppens, de laatste VS miniem van de dag, kon moeilijk beter doen dan zijn voorgangers. Enkel een 1e plaats ontbrak nog op deze succesvolle dag. Cedric starte sterk en nestelde zich van bij de start op de 2e plaats. Gecontroleerd en wachtende tot het juiste moment, knalde Cedric weg van de tegenstand. Met maar liefst 16 sec liep Cedric naar zijn 1e veldloop winst bij de miniemen. Genieten.

Een dikke proficiat aan alle jeugdatleten!

Gouden Spike

Afgelopen weekend werd opnieuw de Gouden Spike uitgereikt door de Belgische atletiekbond. De overwinning ging zoals verwacht naar Koen Naert en Nafi Thiam. Maar in dit fantastische atletiekjaar was ook onze VS-atlete Hanne Maudens genomineerd voor de gouden spike!  
Ook VS-Atlete Justien Grillet was met de Belgian Cheetahs genomineerd voor beste ploeg van het jaar, maar de overwinning ging dit jaar opnieuw naar de Belgian Tornados.

Proficiat aan de winnaar en alle genomineerden, maar vooral aan Hanne en Justien voor wie de nominatie een afsluiter was van een geweldig seizoen.

Wij kijken al uit naar 2019!

Foto Johnny De Ceulaerde

Aflossingsmarathon Serskamp 2018

Normaal doen we als afstandsgroep de Buggenhoutse aflossingsmarathon.....traditie....ja en neen....Nu lieten we ons even inspireren door enkele groepsleden die mee actief zijn bij het gebeuren van de aflossingsmarathon voor het goede doel te Serskamp. ( “We Run 4 You 2” is een aflossingsmarathon georganiseerd door leiding, oud-leiding en Bouwfonds van Chiro Serskamp, deze keer ten voordele van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. )

En wat nieuws slaan we als groep niet af....het is altijd uitdagend nieuwe horizonten te verkennen.

Zo gezegd zo gedaan.

Ieders agenda gecheckt en twee teams konden worden gevormd om deel te nemen.

Een gemengd team (atleten, ouders trainers, mannen en vrouwen) en een team snelle kilometervreters.

Doel is met je team een marathon lopen...minstens 4 leden per team en maximum 8.

Jouw team  beslist zelf wie wanneer loopt.In totaal dienen er 16 rondjes gelopen te worden. Het doel is om samen met je team een marathon te lopen (42km). De afstand per ronde bedraagt zo’n 2,6 km, wat ook ideaal is voor beginnende lopers.

Het tempo van de lopers kan enorm variëren maar dat is zeker niet wat hier telt. Deelnemen is belangrijker dan winnen!

En dat was echt wel te ervaren....een uitermate gezellige sfeer...goed in elkaar geknutseld....maar vooral met de drive op plezier....en sportiviteit. Applaus voor de snelste, de traagste....de eenzame loper(uitdaging) .....iedereen voor iedereen.

Maar winnen mocht ook....een snelle tijd met je groep werd beloond....een grappige outfit werd beloond....wie het meest centen verzamelde werd ook beloond....Stimulansen voldoende maar vooral het gevoel dat elke vorm van bijdrage werd geapprecieerd, maakte elke deelnemer blij.

Op vlak van ambiance, verfrissing, versterking was het eveneens mooi voor elkaar gebracht.

Bijkomend leende de omloop(soms al eens bochtig met verrassende hindernissen) er zich toe dat je elkaar kon tegemoet lopen, dat de aflossingen sneller verliepen en ook dat je met de groep 'in rustpauze' samen kon supporteren voor de aan de gang zijnde teammaat.

Toen het startuur naderde(13.00 uur) bleek een groep lopers nog niet aanwezig te zijn maar op komst. Voor de snelle runners was dit even balen gezien deze strikt timen qua opwarming en meer van die toppers handelingen. Echter de zon scheen, de sfeer was...de muziek zat goed....juist wat geduld werd gevraagd en bekomen.

Onze twee groepen waren er klaar voor...de snelle en de wat minder snelle...laat het ons zo stellen...

Doch wat bemerkte ons lodderig oog bij aanvang van de festiviteiten...er was nog een derde team van VS-vogels present met vier lopers. Fantastisch toch.

Inderdaad grandioos....zoals de verrassing bij de start....er dienden 17 rondjes te worden gerund. 

Tja, heel wat planningen en rekensommetjes overboord echter vonden onze teams al snel een oplossing....de 17de zou door elk team in teamvorm worden gelopen.

En de echt allerlaatste ronde van het laatst aangekomen VS-team zou deels worden uitgelopen met alle deelnemers van VS.

Er werd dus met de glimlach nog wat meer gelopen dan de totaliteit van de marathon. Puik !

Elk team had zijn eigen manier om de rondjes te verdelen. Om het rondje aflossen, om de twee rondjes....en nog meer van al dat fraais.

Tijd tot slot om aan de run te beginnen.

Ook hier scoorde VS ten volle. Onze snelle mannen hun eerste runner ging zodanig snel van start dat door de een of andere omstandigheid hij eerst (zoals een grote geestelijke indertijd) de grond begroette. Enkele volgden hem. 

Een minimaal akkefietje die de feestvreugde niet kon dempen. De startschade werd snel hersteld en onze jongens vestigden zich knus vooraan voor de rest van de run.

Ze liepen steeds verder en verder uit op de andere 50 teams. Wat een prestatie.

Hun groepsnaam, The Luckyboys, onderstreepte de spirit.

Ze eindigden in een mooie tijd van 2u34'48".

Team twee met de toepasselijke naam Lucarunnersmixteam liet zich niet pramen en trok ook stevig van leer. Zowel jong als oud in de groep ging voor wat hij/zij waard was.

Een mooie 7de plaats in een tijd van 3u18'35" werd vol gelopen.

En wat met team drie.... De Putboslopers .....vier runners.......dat op zich is al straf....je moet elk 13 km afhaspelen en je wilt voor je zelf en je maats toch wat tonen én dat deden ze ook.

De finish (onder begeleiding van de twee nadere teams) werd bereikt in een tijd van 3u44'54" op een 22ste stek.

Iedereen moe doch voldaan. 

Als je niet loopt, moet je normaliter rusten...echter er wordt gesupporterd...tegemoet gelopen of gestapt...je zit niet stil . En dat maakt het hem nog allemaal wat moeilijker, inspannender...doch de vreugde bij het bereiken van het doel veegt alle pijn en leed van de baan.

En weet je wat ik hoorde naderhand....de volgende editie zijn we terug van de partij.

Het was dus een aangename, leuke, vermoeiende, warme sportnamiddag.

Met dank aan :

The Luckyboys :  Kim....Dario....Tim.....Louis......Pieter.....Sven

 

Lucarunnersmixteam :  Megan.....Bert......Lut......Tine......Zinke......Ellis.....Filip

 

De Putboslopers : Anja.....Philippe....Luc.....Elisabeth

 

Als laatste noot nog toegevoegd om dit succes te verklaren, ligt hem in het geheime wapen het welke we op slinkse wijze in de arena hadden binnen gesmokkeld. Het ritme van de wedstrijd werd begeleid door een groep trommelaars....en daar zat onze joker tussen verscholen. 

Altijd een slagje sneller door Geert Willems. Maar...pssst...niet verder vertellen.

 

Foto's zijn HIER te bekijken.

 

Herfstloop

Vrijdag, 12 oktober 2018, 18.30 uur.

Een "herfst-se" zomeravond. Ideaal voor een try-out. Een heel bijzondere. De nieuwe boreling van Vlierzele Sportief : de Herfstloop.
Misschien de start voor een lange traditie.
In de geest van de gedachtegang om wie dit alles werd aangevat.
Als sportclub, als sportliefhebber, als kameraad, als vriend, als kennis, als trainer, als familie, als bezieler en als sportief gedachtegoed kreeg onze club in al zijn geledingen van atleet tot trainer tot ouder tot sympathisant  de voorbije maanden enkele stevige opdoffers te verwerken.
De ene klap was nog niet verteerd of de andere volgde.
Doch desondanks deze tragische verliezen werden de krachten gebundeld om uit te dragen voor wat onze club moet staan. Samen individueel sporten, samen sporten, communiceren, samen werken, samen plezier beleven en samen, welk niveau ook, presteren elk binnen zijn marge van jogger tot topper onder goedkeurend oog van een enthousiaste groep supporters, volgers en vrijwilligers.
Dit alles was een wijsheid, een les, een aanvoelen, een werkwijze, een regel als het ware, een instrument maar vooral ook de inborst en de kracht van drie bijzondere mensen binnen onze club die stukken te vroeg van ons heen zijn gegaan.
Deze herfstloop zou heel best een creatie kunnen geweest zijn onder hun leiding.
Ze leerden ons heel wat lesjes tijdens hun actieve carrière met een lach, een traan, een kwinkslag, met ernst maar altijd met respect voor ieders kunnen.
Ik ben er rotsvast van overtuigd dat zij meer dan hun rol hebben gespeeld in het welslagen van deze eerste editie. 
De opkomst, de inzet, het 'samen' gevoel....samen iets op poten zetten.....het eerbetoon.......de club was na lange tijd nog eens één grote familie.Een welgemeende dank aan iedere aanwezige en elk die in gedachten ons steunde.
Laten we dit koesteren en verder werken aan deze positieve trend.
Maar vooral en ook al werd het hen eerder gezegd doch woorden schieten echt te kort ....... :

Bedankt, Luc......Bedankt, Kristof........Bedankt, Tom.....
Jullie zijn top
!!!!!!
 
Verslag: Filip De Roeck

Relays 2018 Gent - verslagje afstand

De afstandsgroep heeft hier in de Oost-Vlaamse hoofdstad een jaarlijkse traditie hoog te houden.
Nu werd het echter een zware bevalling.
Het is het moment van het jaar om op een leuke manier kennis te maken met de toekomstige concurrentie in het veld.
Voor sommigen zelfs een kleine waardemeter........even de voetjes in het zoute nat onderdompelen.
Door blessureleed en een aantal andere niet te  voorspellen gebeurtenissen werd het zelfs een hele opdracht om twee ploegjes te kunnen samenstellen.
Deze uitdaging....de geworpen zakdoek werd met durf van de aardse grond geraapt door een trio dames en een trio heren.
De dames toonden zonder chroom hun lef door aan te treden en the battle aan te gaan met de top van België in de seniorenreeks dames.
Ja.....onze loopsters....vormden meer dan waarschijnlijk het jongste team in de reeks.
Echter geen vrees.....afgaan....hallo....integendeel.
Bij de start spoedde Amber zich in zeven haasten in een koppositie om haar eigen tempo naderhand te kunnen bepalen. Straf!! Je zag letterlijk meerdere deelneemsters happen naar lucht. En dat om de kers op haar verjaardagstaart te zetten. 
In deze verder snel gelopen eerste 'rit' slaagde Amber er zonder zichtbare moeite in om zich te handhaven in de eerste helft van het peleton.
In de aflossingszone wachtte Ellis haar ongeduldig op langs de linkerzijde of was het nu toch de rechterzijde...het is hoe je het bekijkt.
De wissel verliep zonder problemen en Ellis hield goed tempo....ze draafde zelfs onverdroten meerdere meters mee in het zog van een topdame in het veld, Veerle Dejaeghere.
Het was een ontspannen Ellis blijkbaar die op deze prachtige zomerse  zondagnamiddag de spikes de voeten om deed. Ze vreesde wel dat zij als 'kleintje' tussen die beren van madammen een pak slaag zou krijgen. Nou, sodemieter op, hoor. Ellis hield kranig stand en had zelfs nog marge ....dat opent perspectieven voor wat staat aan te komen.
Opnieuw ééntje op de goeie weg.
Ons toppertje nummer drie, Tine,  stond met grote glimlach Ellis op te wachten om de langste afstand met de kiezen fijn te malen. En niet alleen de afstand werd fijn gemalen ook nog een aantal deelneemsters. Mooie tred...goed tempo...een aanhoudend tempo....! Geen twijfel, het worden nog enkele meer dan aangename winterse wedstrijden.
Het trio heren werd geserveerd in de categorie juniores bij aanvang van de latere namiddaguren. Op een bedje van aardse zoden met een wolkje zonnestraal. Het veld in op zoek naar een aangenaam vieruurtje. Dit verliep echt niet zonder kleerscheuren. Heel wat elleboogwerk en verdoken beenharde knuffels bemoeilijkten het verloop buiten het torenhoge tempo. 
Pieter zag het op zich afkomen en dacht 'niet met mij' gelijk welke 'kant' werd gekozen in het zand. 
De stok of althans wat er voor moest doorgaan, kwam terecht in de handen van Sven. Lichtjes aangedaan door de heisa en drukte in, op en naast het veld startte hij zijn strijd.
Tic tac....groen en zonnig.....mul en korrelig....maar met opgeheven hoofd op weg naar de nummer drie voor zijn twee rondjes gelukzaligheid.
In zijn eigen onvervalste stijl, desondanks wat onsportieve strubbelingen van enkele opponenten die zich door het gedreven tempo van de VS-vogel in het nekvel voelden gegrepen, liep hij met gezwinde tred zijn wedstrijd. 
Het oogde mooi. 
Het was mooi.
Wel, Dames en Heren, jullie hebben met zekerheid bijgedragen tot een leuke, 'zwoele' zondagse sportnamiddag.
Men mag het gerust zonder schaamte of blos door vertellen.
 
Verslag: Filip De Roeck

Belgische titel voor Kathleen!

Het voorbije weekend vond in Eindhoven het Belgisch kampioenschap marathon plaats.
Kathleen Steenhaut behaalde er de Belgische titel in de categorie +50. Kathleen liep de marathon in 03:02:27