maandag 20 november 2017

Verslag indoor en crossen 20 en 21 februari 2016

Indoor en veldlopen beheersten het voorbije weekend

Vorige zaterdag 20 februari 2016 werden in de Gentse Topsporthal de Belgische Kampioenschappen alle categorieën gehouden. Slechts 5 deelneemsters en 1 deelnemer die de VS-kleuren verdedigden. We hebben al betere jaren meegemaakt ! Maar die 6 gemotiveerde atleten waren wel goed voor 3 medailles.

Justien Grillet maakte haar favorietenrol volledig waar en kroonde zich tot Belgisch Kampioene 400m in haar seizoensbeste tijd van 54”50. Met een goed ingedeelde wedstrijd van Justien kwamen de tegenstandsters duidelijk te kort. Hoopgevend voor een mooi zomerseizoen en wie weet voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio met de 4 x 400m ploeg. We duimen alvast voor haar.

De zilveren medaille was weggelegd voor onze topbelofte Hanne Maudens die bij haar laatste poging 6m14 ver sprong. Slechts een steengoede Thiam kon haar van de titel houden met een nieuw Belgisch record er bovenop. Hanne zit dus duidelijk op goed schema voor deze zomer.

Onze enige mannelijke vertegenwoordiger en master Filip Eeckhout voegde aan zijn al rijk gevuld palmares nog een bronzen medaille toe. In zijn 6e en dus laatste poging ging de kogel met 15m58 ver en op dit ogenblik was dit zelfs goed voor zilver. Maar na Filip kwam nog de man van DCLA Ilya Defrère en die gooide nog 3 cm verder en snoepte Filip de 2e plaats af. De winnaar was onze gouden spike 2015 Milanov . Toch mooi van Filip om daar samen mee op het podium te staan.

Inge Nys was onze 1e dame die tijdens dit BK aan of beter in de bak kwam bij het hinkstapspringen. Inge kwam na 3 pogingen niet bij de eerste 8 terecht en kon dus verder supporteren voor onze VS-deelnemers .

In de 1500m hadden we de luxe om 2 VS-dames aan de startlijn te zien bij de 17 deelneemsters. Juniore Hannelore De Lathouwer kwam als 6e door de finish in een nieuw persoonlijke besttijd van 4’54”26.En dit na het vieren van de 100 dagen op school. De lijn doortrekken naar de zomerse piste Hannelore !

Het is mooi vast te stellen dat onze W50-master Nele Hillewaere nog altijd haar plaats heeft tussen het veel jongere geweld. Strikte training, motivatie en sportieve ambitie zijn een voorbeeld voor onze jongere atleten. Die competitiementaliteit van Nele zouden we moeten transplanteren naar cadet tot senior. Nele liep haar beste seizoenstijd over 1500m in 5’01”39, een fractie boven het doel om onder die magische 5’ te duiken.

                                               Veldlopen in Aalst en Uitbergen

Enkele van onze afstandsatleten hebben deelgenomen als doorgedreven training aan de interbankenveldloop te Aalst op zaterdag 19 febrauri 2016. De uitslagen zijn nog niet gekend bij het schrijven van dit artikel. We hebben wel vernomen dat Alex Dhondt met de eer van winnaar ging lopen bij de cadetten.Broer Thomas maakte er een degelijke training van. Dat Riete Buysse en Lut De Clercq met de seniores-dames meeliepen en er respectievelijk 2 en 3e eindigden. En Kathleen Steenhaut na meer dan een jaar nog eens de cross-spikes heeft aangetrokken en daarmee de jongere benen heeft terug gevonden met als resultaat een overwinning bij de masters en zelfs 2e overall (dus met scholieren-juniores-seniores –masters).

Een dag later was er de Grote Prijs Juliën Van De Velde in Uitbergen. Ondanks de overvloedige regen van de voorgaande dagen lag het parcours er eerder droog bij. Maar de heel sterke wind was nu de moeilijkste tegenstander bij de natuurelementen eigen aan het veldlopen. De organisatoren werden niet beloond wat aantal deelnemers betreft. Dat belette niet om spannende wedstrijden te zien. Een klein aantal VS-ers kwam er opdagen.
Elien Van Doorslaer is als niet afstandsloopster moedig meegegaan in de eerste ronde bij de miniemen maar kreeg het dan (logisch) moeilijk in de tweede ronde. Van harte proficiat om ook in gure weersomstandigheden te willen crossen in de winter. Het zal haar zomerseizoen alleen maar ten goede komen.

Bij de cadetten meisjes was Ellis Tieter de baas in de wedstrijd en kon daarmee haar 1e crossoverwinning noteren in deze categorie. Opvallend dat er zowel bij de cadetten als bij de scholieren heel veel 1e jaars sterker zijn dan hun 2e jaars concurrenten. Bij de jongens cadetten zagen we een goede en met lef lopende Dario Sertin die tot halverwege mee aan de kop liep. De sterke tegenwind speelde hem parten, maar kon toch een knappe 5e plaats behalen.

Tim Vandenborne trok even later de spikes aan (met te korte pinnen ?) bij de scholieren. De eerste wedstrijdhelft was heel behoorlijk, maar de 2e helft was er te veel aan om stand te houden voor een dichtere ereplaats dan rang 9.  

In de korte cross kwam Michiel De Vydt met de kopgroep de weide in. De eerste 2 waren net iets te sterk om te bedreigen, maar Michiel had een podiumplaats in het vizier. Uiteindelijk diende Michiel enkele meters toe te geven voor die begeerde 3e plaats. Maar met zijn 4e plaats mag hij tevreden terug blikken op zijn wedstrijd waar het knokken geblazen was.

Drie masters aan de start voor hun wedstrijd. Na het startschot zagen we Olivier Goedertier, Piet Vanderheyden en Bart De Rick in elkaars nabijheid. Maar eens de diesel van Olivier is opgewarmd, dan weet je dat hij blijft doorgaan. En dat bracht hem naar een fel bevochten mooie 9e plaats. Eens Piet de rol had moeten lossen, drukte de wind hem enkele 10-tallen meters achteruit. En dat resulteerde in een 19e plaats. Bart kon nog net de top 20 halen. Goede prestatie van onze 3 masters.

verslag: Luc De Winne

Read 1278 times Last modified on %AM, %24 %505 %2016 %11:%feb

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.