woensdag 24 april 2019

Verslag Dubbelveldloop Lokeren

  • %PM, %04 %871 %2016 %19:%feb
  • Written by  Eric De Sadeleer

Op zondag 31 januari hebben toch een twintig jeugdatleten van VS hun opwachting gemaakt te Lokeren.

Voor onze kangoeroes was dit de 3de veldloop van het wintercriterium. Ze verkenden  met de  benjamins en de pupillen de omloop, deden de opwarming en trokken daarna opgewekt richting startzone. Met of zonder spikes, ze liepen een mooie wedstrijd. Bij de meisjes °09 hadden wij Linde Lievens en Ana Neckebroeck aan de startlijn. Vanaf de vrije loopzone muisden er drie meisjes van onder. Linde ging mee met een groepje achter die drie, deed er zelfs kopwerk. Ana ging trager van start maar eenmaal op tempo, haalde zij het groepje in, en eindigde vooraan juist voor Linde . Bij de jongens waren Jesse Claus en Tuur Van de Rostyne terug van de partij. Tuur had een probleempje met het lint van de voorlopers, zijn rechterarm zat verstrengeld in dat lint en de koplopers waren al vijftien meter weg, toen hij eraan kon beginnen. Honderd meter verder liep hij al tweede op tien meter van de koploper om nog eens tweehonderd meter verder over de eindmeet te lopen op nog geen meter van de winnaar. Tuur vond het maar niks dat er geen podium was voor de kangoeroes. En Jesse deed het ook niet onaardig. Bij de kangoeroes geen uitslag maar was er één geweest dan viel hij juist buiten de toptien en dit op dertig deelnemers. Goed !

6 x toptien bij ben/pup en een podium voor Mauro en Gabriël.

Ben meisjes °07: 7. Everaert Helena 14. Ackaert Aline 21. Piekanowski Ulrike        22. Eeckhout Ella .

Ben jongens °08:  2. Keppens Mauro  9. De Nijs Jef

Ben jongens °07:  10. Van Audenaerde Joren 11. Wageman Stef

Mauro mooi tweede al moest hij, net als in Bornem, de overwinning laten aan een atleet van Londerzeel. Wat gezegd van Helena en Jef. Onmiddellijk toptien in hun eerste officiële veldloop. Aline, Ulrike en Ella lopen iedere keer een regelmatige cross. Voor Aline was dit een goede test in functie van het PK. Stef en Joren waren sterk gestart en dat moet om een goede uitslag te lopen, maar na de startzone  het initiatief iets sneller overlaten aan de concurrentie, zeker geen koplopen en zo krachten sparen. Nu hebben ze onderling gespurt voor die toptien en Joren haalde het nipt van Stef.

Bij de pupillen °06 telkens één VS atleet aan de start. Bij de meisjes was dit Iris Bollengier. Goed gestart, maar op het eind toch enkele plaatsjes verloren en daardoor nipt uit de toptien ( 34 dln ). Bij de jongens liep Cedric Keppens gans de wedstrijd op enkele seconden van de koplopers. De kloof met de top wordt kleiner, maar op het PK zullen alle betere lopers aanwezig zijn. Daar toptien lopen zou super zijn voor Cedric en Iris. Bij de 2de jaars geen meisjes, wel vijf jongens. Hier heeft Gabriël Lauwereys opnieuw getoond wat zijn mogelijkheden zijn. Op 300m van de finish in 6de positie lopen, tien tot vijftien meters achterstand hebben op de drie lopers voor hem, en toch nog op dat podium geraken. Klasse !
Brecht François liep ook met soepele tred, toptwintig  is niet slecht. Moeilijker gaat het met Kobe Lauwereys, veel goede wil maar de opbouw na ziekte duurt langer dan gedacht. Geduld hebben is een goede deugd, rustig verder trainen en blijven geloven in jezelf. Ook Flor Van de Rostyne houdt vol. Crossen en afstandslopen zijn nu nog niet zijn ding maar er is beterschap. Hij kan wel spurten (zie VS Indoor ). Ook Louis De Nijs kan zeggen dat hij een cross uitgelopen heeft. Proficiat Louis, je mag terecht fier zijn. De uitslagen van de pup / min.

Pup meisjes °06:  11. Bollengier Iris
Pup jongens °06:  6. Keppens Cedric       
Pup jongens °05:  3.
Lauwereys Gabriël 19. François Brecht 29. Lauwereys Kobe   31. Van de Rostyne Flor 36. De Nijs Louis         
Min jongens °04: 14.
Van Hoof Wout 19. De Cnijf Quinten

Na de jeugd komen de oudere atleten in actie. In al die reeksen toch één VS atlete. Julie Van Lunter behaalde bij de cadetten meisjes een mooie toptien plaats, 8ste.Read 1591 times Last modified on %AM, %05 %348 %2016 %07:%feb

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.