woensdag 24 april 2019

45ste Dames- en Herenveldloop Zottegem Atletiek

  • %PM, %12 %583 %2016 %13:%jan
  • Written by  Eric De Sadeleer & Luc de Winne

Familie Keppens  1 & 2, Marit en Brent de pechvogels.

Op zondag 10 januari 2016 werd tijdens de verkenning van het parcours al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Weinig meters vlak, bijna altijd bergop of bergaf en vanaf halfweg de kleine ronde, modder zowel bergaf als bergop. Marit Van Hoof liep op trainingsschoenen, geen spikes. Ze was een paar keer in het beter beloopbaar gedeelte uitgegleden en besloot uit de wedstrijd te stappen voor de modderstroken er aankwamen. Ze was genoeg gevallen en een modderbad, in haar allereerste cross, dat zag ze echt niet zitten. Brent Van Syngel kende ook pech, hij had zijn loopschoenen zelf vakkundig aangebonden. Toch was er iets niet in orde want één van zijn spikes verkoos in de modder te blijven steken. Verder lopen op één schoen en één kous met al die fijne steentjes in de aankomstzone, was nog pijnlijk ook. VS en de familie Keppens kenden ook mooie momenten. Mauro is benjamin en liep tactisch zeer verstandig, afwachtend en pas gaan daar, waar vader Joran het hem gezegd had, en dan volhouden tot de aankomst. Mooie overwinning. Bij de jongste pupillen liep Cedric ook in het spoor van de koploper, die echter te sterk was. Toch een verdiende tweede plaats.

Stonden niet op het podium maar kunnen met een toptien resultaat best tevreden zijn over hun wedstrijd: Jul, Joren en Stef bij de benjamins. Iris en Aerjen waren zeer goed in het  wedstrijdeinde bij de jongste pupillen. Bij de oudste pupillen had Gabriël het dit keer iets moeilijker om dit resultaat te behalen. Bij de miniemen zie je De Cnijf Quinten volhouden en sterker worden. Voor het eerst toptien, proficiat !

De 26  VS jeugd resultaten:

Ben meisjes °07: 13. De Geyter Lotte, 19. Ackaert Aline, 21. Rottiers Lize, 25. De Meyer Loes 
Ben jongens °08:  1. Keppens Mauro, 17. Decock Théophile, 32. De Moor Fons
Ben jongens  °07:  6.  Hélin Jul,  7.  Van Audenaerde Joren, 8. Wageman Stef, 21. Killemaes Matteo 
Pup meisjes °06:  4. Bollengier Iris, 19. De Brabanter Manon  en Van Hoof Marit
Pup jongens °06:  2. Keppens Cedric, 6. De Roo Aerjen, 29. Vandevyvere Brent
Pup jongens °05:  7. Lauwereys Gabriël, 12. François Brecht 
Min meisjes °03:  11. De Clercq Elise, 12. De Smet Cato
Min jongens °04:  9. De Cnijf Quinten,  12. Van Hoof Wout,  25. Van Syngel Brent, 27. Braeckman Valentijn

Met dank aan Eric De Sadeleer voor dit verslag. 

Deel 2: Een verslag door Luc De Winne

De eerste groepsverplaatsing van het nieuwe jaar is traditioneel de Zottegemse veldloop. Onze atleten waren degelijk voorbereid op de lastige omloop van de Bevegemse vijvers. In de jeugdcategorieën waren er heel wat VS-ers op het appel, en dat is hoopgevend. De gebroeders Keppens zorgden voor de podiumplaatsen met Mauro als 1e bij de benjamins°2008 en Cedric als 2e bij de pupillen °2006. Verder heel wat dichte ereplaatsen van onze jonge atleten (zie uitslagen website Zottegem Atletiek). Bij de oudere atleten was het opnieuw Ellis Tieter(1e jaars cadet)die als enige het podium voor VS kon betreden met een knappe 3e plaats. Een podiumambitie die Ellis zeker moet ambiëren op het provinciaal kampioenschap. Bij de cadetten jongens kwam Dario Sertin goed voor de dag met een mooie 12e plaats op 29 deelnemers.

Onze scholieren-meisjes Riete Buysse en Lut De Clercq knokten zich naar een respectievelijke 7e en 8e plaats. Knokken kan ook gezegd worden van onze 3 scholieren jongens met op plaats 6 Tim

Vandenborne, 12 Bram Teirlinck en 14 Louis Vindevogel die voor zijn eindspurt werd beloond (?) met een zware liesverrekking en een paar weken rust kreeg voorgeschreven na bezoek aan de spoeddienst van het ziekenhuis.

Onze 2 universiteitsstudenten Thomas Dondt en Michiel De Vydt kwamen tussen enkele studiebeurten of examens in, wat keihard trainen met voor Thomas een 6e plaats bij de juniores en Michiel 17e bij de seniores die er iets meer dan 38 wedstrijdminuten had opzitten ! Van een harde wedstrijd gesproken. Bij de masters tenslotte ook 3 mannen aan de start- en aankomstlijn. Kor Van Hoof knoopte opnieuw aan bij de crossers na een paar jaar en bewees zijn klasse met een onverwachte prima 10e plaats en daarmee voor Olivier Goedertier bleef die 16e eindigde en één van zijn beste wedstrijden liep op een parcours dat hem goed ligt. Bart De Rick sloot de VS-mastersrij met een 36e plaats. 

 

Read 1732 times Last modified on %PM, %28 %805 %2016 %18:%jan

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.