maandag 20 mei 2019

PK Meerkamp op 22 en 23 september: een keer brons en een keer zilver voor VS!

Op zaterdag 22 en 23 september werden de provinciale titels meerkamp uitgedeeld in Sint-Niklaas. Het voorbeeld van Hanne Maudens werkt blijkbaar aanstekelijk, want 18 atleten van benjamins tot seniors wilden hun seizoen afsluiten met een meerkamp.

Op zaterdag was het de beurt aan kadetten tot en met seniors, die over 2 dagen hun wedstrijd hielden. Ook de benjamins kwamen op zaterdag, met nog redelijk weer, in actie. Jesse Claus eindigde 17de van de 26 benjamins in de vierkamp.
Bij de kadetten dames kwam Elien Van Doorslaer aan 80m horden, de start van de 6-kamp. Op zaterdag stond er80m horden, hoog en kogel op het programma.
Bij de heren nam Wout Van Hoof aan zijn eerste achtkamp deel. De eerste dag kreeg hij 100m, kogel, ver en polsstok (voor het eerst) voorgeschoteld.
Bij de scholieren kwamen Nina en Levi aan de start van de volle 7-kamp en 10-kamp. Nina mocht op haar eerste dag haar kunnen tonen op 100m horden, hoog, kogel en 200m. Levi krijgt als scholier het volledige pakket voorgelegd: 100m, ver, kogel, hoog en 400m op dag 1.

En bij de seniors was het Lien Rubbrecht, die na lange tijd de spikes nog eens aanknoopte. Ze nam op zaterdag deel aan de 4 proeven.

 

Op zondag was het ook de beurt aan de pupillen en de miniemen. Bij de pupillen meisjes zag een kwartet VS-ers het zitten om de overvloedige regen te trotseren: Ella, Anouk, Helena en Kato. Ze eindigden mooi 30ste, 19de, 9de en 5de op de 4-kamp.
Daar zat nog een West-Vlaamse atlete tussen, dus Kato werd 4de Oost-Vlaamse. Erg nipt geen podum dus.

Bij de jongens verdedigden Joren, Daan en Stef de kleuren van VS. Ze kaapten plaatsen 4, 7 en 10 weg. Opnieuw erg nipt bij het podium.
Bij de miniemen meisjes kwamen Saar en Iris in actie op de 5-kamp. Ze haalden een 22ste en 12de plek.
Miniemen jongens Brecht en Aaron traden voor de volle 5-kamp aan en haalden een 9de en 12de stek. Kobe nam na een blessure enkel aan de 80m deel.

 

Elien kreeg nog ver, speer en 800m voorgeschoteld. Ze eindigde 6de op 10 deelnemers.
Voor Wout stond er, ook bij de kadetten, nog 100m horden, hoog, speer en 1000m op. Hij eindigde 4de in zijn eerste 8-kamp, werd 3de Oost-Vlaming en mocht dus met brons naar huis!
Bij de scholieren mocht Nina nog verspringen, speerwerpen en afsluiten met een 800m. Ze eindigde knap als 2de in keert dus terug met zilver naar Oordegem.
Levi kreeg nog 110m horden, discus, polsstokspringen, speer en een 1500m voor de kiezen. Hij eindigde als 15de in totaal.

Proficiat aan alle meerkampers, zeker aan degenen die ook in de gietende regen hun afsluitende 1000m of 1500m afwerkten. En ook een merci voor de supporters en trainers die ook de regen erbij namen om aan te moedigen en wijze raad te geven.

De volledige uitslag kan u hier vinden http://www.acwaasland.be/pkmeerkamp.pdf


Verslag: Kor

Read 528 times Last modified on %AM, %25 %331 %2018 %06:%sept

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.