dinsdag 18 juni 2019

Nationale Interprovinciale match met Myrthe, Marie en Alex

Zaterdag 25 augustus was het Henegouwse Moeskroen (JSMC) de gastheer voor de Nationale Interprovinciale match. Deze interprovinciale match is vergelijkbaar met de Beker van Vlaanderen maar dan voor de Belgische provincies waarbij voor iedere proef 1 atleet geselecteerd wordt om te strijden voor 5 bekers, kadetten jongens en meisje, scholieren jongens en meisje en overall klassement. De 11 provincies: West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg, Vlaams- en Waals Brabant, Namen en Henegouwen, Luik en Luxemburg, het Brussels Gewest.

3 VS-atleten hadden de eer om door het Provinciaal comité geselecteerd te worden om de Oost-Vlaamse kleuren te verdedigen.

Op de middag nam Marie De Troyer bij de kadetten meisje het verspringen voor haar rekening om punten te verzamelen voor de ploeg. In een jammer genoeg steeds winderig Moeskroen was het niet gemakkelijk om een constante aanloop te verwezenlijken. Niet te min behaalde ze met 5m14 (W +2.2) een 3de plaats wat goed was voor 10 punten. Opdracht volbracht.

De 1500m bij de scholieren jongens met Alex Dhondt stond om iets na 14u geprogrammeerd. Nadat Alex donderdag op onze VS-sprintmeeting nog zijn record op de 800m gevoelig had verbeterd startte hij hoopvol voor een goede wedstrijd.  Alex liep ook een attente wedstrijd tot het ingaan van de laatste 400m. Blijkbaar waren de benen toch niet voldoende hersteld en moest hij de groep laten gaan. Uitbollend liep hij naar 4’31”23 en een 8ste plaats, goed voor 5 punten voor de Oost-Vlaamse ploeg.

Laatste VS-atlete in actie was Myrthe Van der Borght in het kogelstoten bij de scholieren meisjes. Myrthe gooide bij haar 4de en laatste poging (beste 8 krijgen 1extra ipv 3 extra pogingen in de kampnummers) de kogel 15m08 ver. Dit was net niet voldoende voor de overwinning waardoor Myrthe een zeldzame nederlaag leed. Haar 2de plaats leverde wel 11 punten op voor de Oost-Vlaamse ploeg.

Oost-Vlaanderen domineerde gans de dag de competitie en behaalde reeds voor de 23ste keer de overwinning in het overall klassement. Naast het overall klassement waren ook  de kadetten jongens, scholieren meisje en jongens de beste provincie in hun leeftijdscategorie. De kadetten meisjes ploeg eindigde na diskwalificatie op de 4x 100m, en hertelling van de punten, op de 2de plaats na de provincie Luik op 2,5 punten. Mits een geldige 4x100m aflossing had Oost-Vlaanderen ook dit klassement gewonnen en een 5 op 5 gehaald.

Proficiat aan de 3 VS-deelnemers met hun selectie en prestaties voor de Oost-Vlaamse ploeg.

De uitslagen zijn HIER terug te vinden.

 

Verslag Pascal Puylaert

 

Read 478 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.