Print this page

Myrthe 6e op EKu18 met BR

foto Johnny De Ceulaerde

Myrthe Van Der Borght behaalde op het Europees kampioenschap onder 18 jaar(U18, scholieren) een heel knappe 6de plaats met als kers op de taart een nieuw Belgisch record.

Myrthe begon aan haar EK finale met een voor haar eerder heel bescheiden 14m70 maar zette dit bij haar 2de poging meteen recht door haar Belgisch Record van vorig jaar met een afstand van 16m10 te evenaren. Na een 3de ongeldige poging stond Myrthe op een 7de plaats nadat alle atleten hun eerste 3 beurten hadden benut. Ook haar 4de poging was ongeldig om daarna bij de 5de poging de kogel naar 15m71 te gooien.

Bij haar laatste poging opende ze nog eens alle registers en liet de kogel landen op 16m19. Dit was dus, na haar evenaring bij de 2de poging, meteen ook goed voor een verbetering van haar vorige Belgisch Record. Met deze worp ging ze ook van de 7de plaats naar de 6de plaats door een Wit-Russische atlete nog voorbij te gaan. Eveneens door deze prestatie neemt ze ook de 1ste plaats op de jaarranglijsten in België over van Elena Defrère (DCLA) die eveneens finaliste was op dit EK en met een worp van 15m80 op de 8ste plaats eindigde.

Langs deze weg willen we Myrthe, trainer Filip en haar volledige entourage een dikke proficiat wensen.

Hier kunnen jullie de volledige uitslag terug vinden.

Nog meer info over het verloop van Myrthe haar wedstrijd kunnen jullie op de site van de FEtrowers terug vinden.

 

verslag Pascal Puylaert

Read 526 times Last modified on %PM, %07 %824 %2018 %18:%juli