maandag 20 mei 2019

BVV masters

In een zonovergoten Herentals namen de masters dames en heren deel aan de BVV. VS haalde een verdienstelijke 8ste plaats waardoor het behoud in de hoogste reeks verzekerd blijft.
De zoektocht naar voldoende atleten om de wedstrijdplanning (zo goed mogelijk) te vullen, was geen makkie. Gelukkig vonden we heel wat nieuwelingen en ook een oudgediende bereid om in te springen.
Op de 100m bij de dames was Hilde Reynvoet zo'n nieuweling. Na haar liep Kor op de 100m bij de mannen verdienstelijk naar een 7de plaats. Intussen waren ook heel wat kampnummers aan de gang. Filip Eeckhout won het kogelstoten, Davy Uyttenhoven werd tweede in het speerwerpen en in het hoogspringen toonde Niklaas D'Hoker zijn talent: zijn 1m72 was goed voor een 2de plaats. Martine De Vusser sprong naar een mooie 7de plaats. Kathleen Steenhout liep in haar eerste wedstrijd een degelijke 2'36" op haar eerste 800m (je bent nooit te oud voor een debuut).
Daarna toonde Marie-Jeanne Buylle haar clubliefde: op pensioengerechtigde (zonder brugpensioen!) leeftijd nam zij de 1500m voor haar rekening. Een dikke chapeau.
Tom Van Den Bogaert gaf wat hij kon op een snelle 1500m koers. Laetitia Bonnaerens warmde zich in haar 200m met een 3de plaats en 4 punten op voor het hoogspringen van een half uur later. En Jeroen Lauwerys vond op de 200m de gepaste manier om 2 keer vanuit startblokken te mogen starten: een valse start. In de 400m kwam Kor een tweede keer in actie en intussen sprong Davy met 5,60m naar een mooie derde plaats in het verspringen.
(Op)nieuwkomer Deborah Perreman was bereid gevonden om na lange tijd te speerwerpen. Het hield haar niet tegen om met 26m27 een nieuw clubrecord te gooien. Op de afgezonderde discus-werpstand kwam de andere (op)nieuwkomer in actie: Ellen De Keukelaere werd knap 2de met een worp boven de 33m.
Kathleen had er nog niet genoeg van en kwam met een 4de plek knap uit de hoek op de 3000m die haar beter ligt. Na haar was het de beurt aan Filiep voor de discus. Met een worp boven de 41m werd hij knap 2de.
Op de 3000m bij de mannen hadden we niemand aan de start. Er waren veel geblesseerden en ook terechte verontschuldigden. Maar het moet volgend jaar toch een streefdoel zijn om een man op niet-pensioengerechtigde leeftijd te vinden die bereid is om voor een of een paar puntjes een 3000m te lopen.
In het kogelstoten bleek dat Ellen ook dat nog niet verleerd was: 3de met 9m06. Alain Geerts, die vooral in het stratencircuit loopt, liep de 5000m op een hete atletiekpiste.
Dan nog de aflossingen: Hilde, Elisabeth Demeulenaere, Martine en Laetitia haalden 4 punten in de 4 x 100m. De laatste wedstrijd van de dag was de 4 x 400m bij de mannen: Tom, Kor, Davy en Jeroen sprokkelden 4 punten om de 8ste plaats. Tom was de pechvogel van de dag. Bij zijn aflossing struikelde hij om onzacht kennis te maken met de piste. Het resultaat was een mooie reeks schaafwonden.
 
VS schipperde de hele tijd tussen de 6de en de 10de plaats en eindigde dus op een mooie 8ste plaats. Proficiat aan al de sportievelingen!
Dank ook aan alle supporters van erg jong tot wat minder jong.
 
De volledige uitslag is HIER terug te vinden.
 
Verslag: Kor Van Hoof
Read 756 times Last modified on %AM, %11 %282 %2018 %05:%juni

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.