donderdag 14 december 2017

Slotverslag Europees Kampioenschap Masters 2017 in Aarhus

Kathleen mag fier VIERen !
 
De Europese Kampioenschappen 2017 in het Deense Aarhus waarbij er meer dan 3000 atleten aantraden en 40 Europese landen 1 of meerdere medailles behaalden, werden afgesloten op 6 augustus met het betwisten van de halve marathon.
Op dit parcours konden deelnemers en toeschouwers een deel van de stad ontdekken die dit jaar de titel mag dragen Culturele hoofdstad van Europa. Kathleen Steenhaut was één van de weinige Belgen die de moed hadden om deze 21 km er nog bij te nemen na een slopende 10-daagse competitie. Kathleen had al 2 gouden en 1 bronzen medaille op zak. Op deze slotdag voegde zij daar nog een kleurtje aan toe dat zij niet had : zilver en dus haar 4e medaille op 4 deelnames ! Wat een “parcours” heeft Kathleen daar afgelegd ? Waarschijnlijk is zij bij de dames recordhoudster tijdens dit kampioenschap met 4 medailles op zak. Dus alle reden om te VIERen !
Een dag eerder kwamen ook nog Marie-Jeanne en Nele op de piste voor hun 800m. Marie-Jeanne Buyle werd 9e  (W65) en Nele Hillewaere mocht haar tanden stuk bijten op een veelvuldige sterke tegenstand van wereldklasse. Nele had tot de laatste rechte lijn uitzicht op de 4e plaats, maar de Duitse concurrente Doris Pfennig die de ganse wedstrijd uit de wind zat in Nele’s rug, spurtte haar nog voorbij. Maar met opgeheven hoofd mocht Nele terug blikken op haar 5e plaats.
Proficiat aan onze 3 dames !

 
Verslag: Luc De Winne
Read 387 times Last modified on %PM, %06 %803 %2017 %18:%aug

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.