maandag 22 oktober 2018

verslagen kampioenschappen maart

Competitie winterseizoen 2016/2017 afgesloten

Maart is de kampioenschapsmaand bij uitstek .De voorbije weken werden er nog een groot aantal titels uitgereikt waarbij vooral onze masters aan bod kwamen. Hierna een overzicht van 3 Belgische Kampioenschappen.

11 maart 2017 : Belgische en provinciale kampioenschappen indoor voor masters

De laatste indoorkampioenschappen van dit winterseizoen waren voorbehouden aan onze masters. 4 VS-dames ( Marie-Jeanne Buyle : 800m, Martine De Vusser: ver, Nele Hillewaere: 800m en Ingrid Verbeke : 800m) en 3 VS-heren(Kor Van Hoof : ver, Tom Van Den Bogaert : 800m en Filip Eeckhout : kogel) behaalden allemaal het Oost-Vlaams Kampioenschapsschildje. Deze provinciale kampioenschappen worden gehouden met de Belgische Kampioenschappen.

De Belgische titels indoor 2017 en gouden medaille werden met brio gewonnen door Nele Hillewaere(W50) en Ingrid Verbeke (W45) op 800m en door Filip Eeckhout(M35) met de kogel. Verder was er op dit BK 2 x zilver voor Marie-Jeanne (400 en 800m), brons voor Martine(W50 - ver), zilver voor Tom(M40-800m) en Kor(M40 – ver). Voor alle VS-deelnemers een succesvolle afsluiter van het winterseizoen ! Totale VS-score op dit BK indoor : 3 x goud, 4 x zilver en 1 x brons !

 

12 maart 2017 : Belgisch Kampioenschap Veldlopen

Kers op de taart voor Tineke Commerman

Het domein Puyenbroek in Wachtebeke was voor het 4e jaar op rij het decor van het BK Veldlopen. Zelden is het zo warm geweest op een veldloopkampioenschap (17° C in de schaduw). Van die milde temperaturen konden een behoorlijk aantal jonge atleetjes profiteren om de kampioenschapssfeer op te snuiven.
Bij de benjamins meisjes hadden we maar 1 meisje aan de start. Ella Prengels werd 60e bij de 2e jaar benjamins.
De benjamins jongens waren met 4. In de eerste reeks werd Jesse Claus 43e, daarna volgden Matteo Corthals (44e) en Lowie De Meyer (52e).  Mauro Keppens werd knap 3e bij de 2e jaar benjamins ° 2008 met 96 aangekomen tegenstanders.
Bij de 1e jaar pupillen meisjes zowaar vijf VS’ers aan de start. Helena Everaert (19e) bevestigde haar goed seizoen met een top 20, kort gevolgd door Kato Lauwerys (25e).  Een wedstrijd in de wedstrijd tussen 2 VS meisjes werd gewonnen door Aline Ackaert (58e) voor Lieze Galle (59e). Vervolgens werd Loes De Meyer verdienstelijk (98e). Iris Bollengier werd bij de 2e jaar pupillen 44e op 100 deelnemers.
De pupillen jongens waren met 3 VS’ers. Jul Helin werd 46e op 106 deelnemers. Bij de 2e jaar pupillen werd Cedric knap 20e. Aerjen De Roo werd 78e op hier ook 106 deelnemers.
Onze 2 miniemen meisjes Anna Eckman en Eline Abts zijn beiden nieuw bij de club. Hun individuele prestatie mag dan ook gezien worden met een 60e en 83e plaats.
De stunt van Mauro Keppens kon Gabriël Lauwereys bijna herhalen door als 4 e te eindigen op 110 miniemen ° 2005. Gabriël zet hiermee een enorme stap vooruit tegenover vorig jaar! Aaron Prengels (64e), Kobe Lauwerys (67e) en Brecht Francois (70e) streden iets verderop een mooi duel uit.
Bij de 2e jaar miniemen jongens behaalde Wout van Hoof een knappe 48e plaats op 86 atleten.

Proficiat aan alle onze jeugdatleten voor jullie inzet!

Al de uitslagen zijn terug te vinden op de website van www.atletiek.be.

Bij de oudere atleten vanaf cadet tot senior was het een beetje zoeken naar VS-atleten : in totaal slechts 6 VS-ers aan de startlijn. Een veel te laag aantal dat een weerspiegeling is van het voorbije cross-seizoen. Wel trainen, maar geen of nauwelijks geen wedstijden. Mangel aan competitieve inzet en ambitie. Een aantal afwezigen (met uitzondering van enkele gerechtvaardigde forfaits) moet dringend eens in de spiegel kijken en zichzelf in vraag stellen over hun sportieve toekomst. Als atleet kan je niet van alle  veelvuldig  vrije tijdsaanbod  genieten. Op een bepaald ogenblik moet je een keuze maken. Daarom dank aan hen die deze winterperiode wel het beste van zichzelf hebben geven op de crossvelden of indoor en dank aan de ouders of vrienden die voor het vervoer zorgden. Ook dank aan alle collega-trainers die zo dikwijls aanwezig waren voor de begeleiding en voor het opzetten en terugbrengen van de VS-tent. En hoe brachten onze 6 VS-ers het er vanaf op dit BK ?  Onze enige cadet 1e jaars Elise De Clercq (°2003) deed er de nodige ervaring op en mits wat meer zelfvertrouwen zal ze volgend jaar zeker dichter eindigen dan de 36e plaats in een heel compacte groep. Elise heeft voldoende talent voor de top 20 ! Bij de scholieren konden we ons verheugen in de mooie 14e plaats van Riete Buysse die in haar beste vormpeil aan de start verscheen en het beste laat verhopen voor een goed zomerseizoen. Bij de jongens scholieren (°2000) bewonderden we de inzet van Bert Bauwens als 59e. Hij is nog niet het echte type crosser, maar dat hij met zijn deelname aan veldlopen een stevige uithoudingsbasis legt voor het komende pisteseizoen, is een zekerheid. De juniores krijgen al een lange afstand te overbruggen en de aanpassing van scholier naar junior is niet te onderschatten. Bij de dames juniores kon Lutgard De Clercq als 33e dat ondervinden. Bij de heren juniores vocht Tim Vandenborne mee voor een mooie ereplaats en kon tevreden terugblikken op zijn wedstrijd met als resultaat plaats 24 (op 75 dlnrs). De voorlaatste kampioenschapswedstrijd van de dag was de korte cross voor  dames. En daar mochten we ons verheugen in de beste VS-prestatie van het BK. Tineke Commerman deed haar crosstitel van Oost-Vlaams Kampioene 2017 alle eer aan met een onverwachte maar zeker verdiende 5e plaats bij de seniores en liet daarmee nog 90 concurrentes achter zich. Een mooie VS-afsluiter voor deze veldloopkampioenschappen en kers op de taart voor Tineke.

 

19 maart 2017 : Belgisch Kampioenschap Veldlopen voor masters te Lokeren

Tripel-crown voor Kathleen Steenhaut !

De hertekende omloop te Lokeren stond borg voor een spektakelrijk verloop. De heuvels deden hun slopingswerk. In de voorafgaande jeugdwedstrijden sloten de beide Keppens hun winterseizoen af met een podiumplaats : proficiat met de 2e plaats voor Cedric en 3e plaats voor Mauro. Kort na de middag werden de Belgische Kampioenschappen voor masters op gang getrokken door de oudste categorieën. Eén van onze trouwste VS-deelneemsters Marie-Jeanne Buyle zag haar trofeeënkast opnieuw uitbreiden met de bronzen medaille bij de categorie W65 ! De zoveelste beloning voor een lange loopcarrière. Bij de M-70 een verrassing met de deelname van een VS-atleet :  Freddy Pardaens die als 6e over de aankomstlijn bolde.

En dan de beurt aan de dames W45 en W50 in dezelfde wedstrijd maar met een afzonderlijk klassement. Met de Oost-Vlaamse en Vlaamse crosstitel 2017 al op zak, vertrok Kathleen Steenhaut als torenhoge favoriet om Belgisch Kampioene te worden bij de categorie W50. De conditie was er, nu nog de druk van de favorietenrol meester blijven. De eerder moeilijke omloop was in het voordeel van Kathleen. Ze maakte daar handig gebruik van om samen met Els Van Hooydonck (categ. W45) het heft in handen te nemen van bij de start en de concurrentie op achterstand te zetten. Niet overmoedig worden en de wedstrijd controleren waren nu de orderwoorden.  En Kathleen deed wat er van haar werd verwacht. Met nog een 500-tal meter te lopen, schudde ze ook nog de Belgisch Kampioene W45 van zich af om de wedstrijd zegevierend af te sluiten. Daarmee haalde Kathleen de tripel binnen : veldloopkampioene van O-Vl 2017, Vlaams Kampioene 2017en Belgisch Kampioene 2017 ! Voor VS en betrokkene spijtig dat Nele Hillewaere forfait diende te geven wegens ziek, zo niet zat het er zeker in dat Nele op het zelfde podium kon plaats nemen als 3e naast Kathleen.

De 4e en laatste VS-er die aan de start kwam tijdens deze kampioenschappen was Guy Matthijs. Door een kwetsuur kon Guy een deel van zijn winterseizoen vergeten, maar was toch tijdig klaar voor dit BK. De ambitie was een top-10 plaats bij de M-45. Guy deed dit meer dan goed en eindigde zelfs heel dicht op de hielen van concurrenten die hij nooit eerder kon verslaan. En daarmee was Guy goed voor de beoogde 10e plaats.

 

Verslagen opgemaakt door Luc De Winne en Koen Speliers (jeugd)

Read 1115 times Last modified on %AM, %23 %322 %2017 %06:%mrt

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.