zondag 17 december 2017

Verslag The Relays 2016

23 oktober 2016……aanvang van het veldloopseizoen…de Relays….traditiegetrouw de place to be voor wie al eens even de conditie wilt  testen…en waar kan dat beter dan in de olijke, chaotische sfeer  en drukte op de Blaarmeersen te Gent….een teambuildingrun om met volle geestdrift het lange winterseizoen in te duiken. Vlierzele Sportief kan en mag hier zeker niet ontbreken op het appel. En ja…er waren heel wat ploegjes..van de jonge jeugd tot de oudere jeugd( lees van benjamin tot master)….zelfs individueel doken er  VS-vogeltjes op in de Sterren voor Morgen. Alle atleten en aanhang werden welkom geheten in de VS-tempel in het tentenkamp op de Blaarmeersen. In overleg werd dat rendez-vouspunt opgetrokken door trainer Lange Afstand, Geert Willems, en discipelen, als stimulans  om de zin tot ploeggeest aan te wakkeren. Het voelde aan dat  iedereen die de revue passeerde klaar was om met elan de spikes aan te trekken. Dat zat dus al goed snor. Desondanks wat tegenslagen en het wegvallen van atleten tengevolge van spijtig voorvalletjes en ziekte kon na wat ‘getover’……wat ‘getelefoneer’…wat  ‘overleg’…maar vooral door heel wat inzet iedereen met een ploegje het verleidelijke veld in. (met bijzondere dank aan  VAN PUYENBROECK MARYSE  die prachtig depanneerde bij  de cadetten meisjes als miniem  en vooral zodoende een tweede wedstrijd afwerkte na pakweg een halfuur rust…alsook aan  VINDEVOGEL  LOUIS die het mogelijk maakte dat de juniores dames toch nog  hun  wedstrijdspikes konden aantrekken ook al was dat in de categorie ‘bedrijven’……nog anderen(oa Thomas Dhondt) veranderden  hun plannen in de loop van de week om zieke en of gekwetste collega’s te vervangen  om aan de start te kunnen verschijnen met een ploegje….teamgeest, toch ..?....!!!!!!!!!)

De jonge jeugd  ontbond vroeg zijn duivels en mogelijks volgt weldra hun wedstrijdverslag. Hun resultaten van inzet en ijver kan men terug vinden op de  link   http://www.sport.be/crosscup/2016/nl/gent/uitslagen/

Ook deze van de ietwat oudere jeugd kan men op voormelde link tot in detail terugvinden.

Echter graag nog een bijkomend woordje als u het toestaat omtrent de teams vanaf cadet tot master zowel  wat ‘dames’ en ‘heren’ betreft.

De spits van de ietwat oudere jeugd  werd afgebeten door drie teams cadetten meisjes die na een pittige opwarming met de nodige grapjes  zichtbaar ietwat ‘zenuwachtig’  naar de startbox trokken. Doorheen al het gefriemel, geduw, gefoeter, peptalk en raad , kwam tot slot de daad. De startloopsters(De Bock Leontine, Van Puyenbroeck Maryse en Denolf Nina)  stoomden zich klaar en werden netjes geordend op de wei. Niet minder dan 78 teams boden zich aan. Wat een troep!! Onze startertjes , waarvan eentje haar vuurdoop liep en een andere haar tweede wedstrijd van de dag,  misten ietwat hun start maar maakten het naderhand goed door gestadig op te klimmen. Al doende leert men. Elk zette zich onverdroten in. Leontine  leerde heel wat  bij en ontgoocheling hoeft zeker niet….mooie prestatie….Maryse  viel in met klasse ….Nina vocht zich stevig terug en nestelde zich vooraan na het vinden van  haar focus.  De tweede loopsters(Bauwens Tine, De Clercq Elise en Lowagie Risa), stonden klaar. De wisseling verliep vlot en dartel ging het verder. Kon men de posities behouden of verbeteren……het zou kunnen spannend worden…en dat werd het …Er volgde wat  afwisseling….plaatsje vooruit…plaatsje terug…terug vooruit…mooi. Inspanningen werden niet opgeborgen in de kast, integendeel. Doorbijten en doorgaan, de juiste spirit. Wisseldames drie (Blancquart  Jente,Van Lunter Julie en Tieter Ellis) stonden al te popelen aan hun startlijn of beter startpunt. Ook hier verliep het wisselen netjes. Voor veel toeschouwers en ook voor de speaker leek het uitgemaakte zaak dat het Gentse team met de vingers in de neus  de eerste trofee zou binnen halen. Echter dacht onder andere Risa Lowagie daar heel anders over door op de meet nog een psychologisch tikje uit te delen naar de concurrentie en Tieter Ellis te lanceren in tweede positie. De aanzet was gegeven om voor een verrassing te zorgen. En Ellis Tieter ontgoochelde niet….ze richtte haar pijlen op de loopster voor haar en naderde deze snel…eens de prooi  zo dicht genaderd , trachtte deze nog aan alle onheil te ontsnappen door nog even door te duwen doch tekende daarbij haar eigen doodvonnis. Ellis Tieter nam over en ging er op een drafje vandoor in het zand…daar kraakte de tegenstand…..het gat was geslagen en de eindmeet in zicht. Het wordt spannend riep de speaker nog in een laatste kreet..doch Ellis had zich vergewist door nog eens achterom te kijken(ahum) om er zich van te overtuigen dat wat niet werd verwacht toch werd geklaard. Een eerste plaats.  Goeie dosering van inspanningen…wedstrijdinzicht…en een opbouwende voorbereiding. Een klein visitekaartje, getekend Luc Dewinne. Idem verloop voor de twee andere teams. Verbeteren in de wedstrijd. Mooi. We kijken uit naar wat nog komt.

Onze cadetten jongens of eerder jongeheren(laat dit niet verkeer d begrepen worden) roerden ook hun staart.  Andreas De Lathauwer, Denolf Levi en Dhondt Alex streden voor wat ze waard waren. En resulteerden in de eerste helft van de bonte meute op een mooiee stek op 82 teams. Alex verduidelijkte met zijn wedstrijdverloop dat hij klaar is voor een volgende strijd. Maar ook met Andreas en Levi  zal men toch moeten rekening houden.

De senioren heren(Thomas Dhondt, De Vydt Michiel en Roelandt Dieter) maakten kennis met de top in het Belgische veldlopen  al dan niet  vereeuwigd  in het beeldarchief van de nationale televisiezenders. Elk zijn” moment de gloire” moet kunnen…! Een blitsstart van Thomas toont zijn gedrevenheid…het hamertje komt dan wel maar blijven vechten tot de wissel kon doorgaan met Michiel…siert hem….! Michiel nam rustig over…wist wat nog zou komen…dacht goed na…liep binnen zijn marge en verhoogde zijn inzet naargelang de wedstrijd vorderde….heel wat plaatsen gewonnen vooraleer Dieter het hebbedingetje, de wisselstok,  in handen kreeg geduwd. Dieter, in zijn eigen gereide sierlijke stijl(grote tred), liet zich niet kennen in het mul en het zand en ploeterde er  kunstig doorheen. Hij deed wat werd verwacht  en beseft ook dat er nog werk aan de winkel is maar alle drie de heren weten dat de relays even komen voelen is wat de temperatuur van het water  is. Nice run.

De senioren dames(Grillet Justien, Boutens Amber en Commerman Tineke) hun wedstrijd  kende een goed verloop…ook een snelle start van Justien…..dat kan al eens wat tegenstanders verrassen…liet toe dat  Amber strak kon overnemen …het lijkt niet zo hun ding ..dat veldlopen maar  echter niets op aan te merken want Tineke kon verder bouwen om een mooi resultaat neer te zetten.

De master dames(Verbeke Ingrid, Nele Hillewaere, Kathleen Steenhaut) hadden hun ploegje al een tijdje klaar….voerden ze iets in het schild…? Luc Dewinne kon het weten…het bleef alvast een goed bewaard geheim. Maar het werd duidelijk  op de Gentse velden. Ingrid trok goed van leer en zette in de laatste honderden meters nog heel wat tegenstanders in de wind. Die eindrush is er toch eentje om al eens bij stil te staan. De wissel met Nele verliep niet zonder problemen…een hapering ..het was niet direct duidelijk maar Nele diende een kort wegje alom te maken tussen andere dames…Het liet haar echter onberoerd want  ook Nele  haalde uit de kast wat er voordien mooi was in opgebouwd door Luc. Nele lanceerde in optimale omstandigheden Kathleen. En deze liet zich niet ringeloren door de druk van de in dezelfde wedstrijd lopende juniores dames..integendeel….ze liet er velen een poepje ruiken…ook al is de afstand voor Kathleen mogelijk ietwat te kort..haar geleverde inspanningen spraken boekdelen. Een podiumplaats  lag in het verschiet en werd meesterlijk afgerond met brons.  Wat een inzet. Een voorbeeld voor heel wat jeugd. Dat geeft stimulans  en motivatie. Dikke bravo. Alweer oogst  VS een trofee.

Last but not least kwamen de Masters Heren aan bod  alsook de bedrijventeams. Laat het nu toch wel zijn dat ook in deze reeks 3 teams VS-vogels de vleugels uitslaan. Lauwereys Jeroen bond samen met De Rick Bart en Goedertier Olivier de spikes aan de voeten…..Van Hoof Kor, Van Den Bogaert Tom en Guy Matthijs volgden hun voorbeeld en het gemengde last minute bedrijventeam Louis Vindevogel, Buysse Riete en Lutgard De Clercq  sloten zich eveneens vol ijver aan. De opwarming verliep meesterlijk en werd naar behoren aangevoeld door het bedrijventeam. Hierop allen op een drafje naar de startlocatie. Het last minute bedrijventeam met enkele ‘jonkies’, alzo speels genoemd door de anderen, stelde zich niet te willen laten kennen door al dat “masterlijke”  testosterongehalte. Echter onze oudere jeugd stelde evenzeer zich  niet  in een hoekje te laten drummen door het ietwat jongere geweld. Dat beloofde spektakel. Reken daarbij nog dat in de andere  teams  heel wat kleppers van formaat het mooie weer maakten ..ja,..tot zelfs in de bedrijventeams zaten er toppies. De start werd gegeven en  wat zagen we gebeuren….Louis snelde als geen ander  de wei in …Kor dacht ..aha….gaan we het zo spelen en Jeroen  die liet zich niet verleiden tot te gekke dingen. Die duizend meter  leek er maar honderd te zijn…wat een snelle race…. Kor en Louis stoven omzeggens gelijk naar de hun wisselpartner…Jeroen volgde heel kort maar kordaat erop . Alle wissels verliepen gunstig en de tweede reeks lopers begonnen aan hun avontuur. Riete vreesde even het zand maar hield mooi stand. Tom ontbond zijn duivels en wou persé Guy in een droompositie laten starten. Bart behield de trend van Jeroen en liet er nog wat sneuvelen. De weg naar aflossing drie zat goed. Lut zag Riete in een wolkje aankomen met de hete adem van een concurrent in de bedrijvenrace in de nek. Dat zou nog best spannend worden voor het brons. Bart gaf de stok met chip door aan Olivier die zichtbaar kalm maar onverdroten zijn diesel op gang trok en er zelfs in de laatste rechte lijn nog in slaagde een naderende opponent de hielen te laten zien. Guy had gedwee overgenomen van Tom  maar vergaloppeerde zich niet in enige driestheid doch  behield alle kalmte en liep met inzicht mooi de top tien binnen. Geen medailles echter doch zeker niet geklaagd want  de inspanningen waren mooi om zien, de strijd voor en met en een beetje tegen elkaar was om van te genieten. Puik werk.

In een notendopje samengevat en gehoord op de golven van de wind  in de ietwat frisse Blaarmeersen…het was goed ..het kan altijd beter….maar het was goed…echt !!!!! 

Uw reporter ter plaatse : Filip De Roeck

 Hierbij nog wat beelden van de jeugd; met dank aan Sven Everaert, Karin Nijs, Tom Van Bockstaele en Toon Van De Vijver.

 

Read 1657 times Last modified on %AM, %28 %237 %2016 %04:%okt

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.