zondag 17 februari 2019

Belgisch Kampioenschap Veldlopen in Wachtebeke 13 maart 2016

Top 10 – plaatsen voor Ellis Tieter en Hannelore De Lathouwer

Voor de cadetten en oudere categorieën zit het winterseizoen 2015-2016 er op met als afsluiter het Belgisch Kampioenschap Veldlopen. Van pupil tot senior/master waren er slechts 15 VS-deelnemers. Hard verdict : veel te weinig voor een club als VS. Wachtebeke ligt in onze provincie, dus de verplaatsing kan als geen excuus gelden. Een beetje meer competitiegeest (zonder prestatiedruk) is een punt dat we zeker moeten aanpakken bij de categorieën vanaf cadetten en ouder. Maar zij die er wel waren, verdienen onze waardering voor hun inzet.

In de voormiddag was Iris Bollengier bij de pupillen (°2006) ons eerste VS-atleetje die aantrad en als 33e over de aankomstlijn liep. In de daarop volgende reeks was het de beurt aan Saar Van Hoof bij de pupillen (°2005) en noteerde een 79e plaats. Broer Wout was 45e bij de miniemen °04. Cedric Keppens trok zich nog behoorlijk uit de slag als 27e pupil (°06) op 100 deelnemers. Het zelfde kon worden gezegd van Gabriël Lauwereys als 20e pupil °05 en in die reeks bemerkten we Are Van Berkel op 103. Brent Van Syngel legde beslag op de 75e plaats bij de miniemen °04.

Vanaf het middaguur kwamen onze iets oudere atleten aan de beurt. Bij de 1e jaars cadetten-meisjes hadden we Ellis Tieter en Julie Van Lunter aan de start. Het doel van Ellis was een top-10 plaats versieren. Ondanks een uitschuiver in de start en een snelle achtervolging, slaagde Ellis in haar opdracht met een heel mooie 9e plaats. Daarmee sloot Ellis een heel goed winterseizoen af . Julie Van Lunter zat mooi in het midden van het pak deelnemers en mag tevreden zijn met haar 35e plaats. Geen cadetten jongens en geen 1e jaars scholieren jongens van VS, dus even pauze voor de trainers om vlug een boterham te nuttigen. En dan uitkijken naar 1e jaars scholiere Riete Buysse en 2e jaars Lut De Clercq. Ziektekiemen van de voorbije dagen waren blijkbaar onvoldoende uit het lichaam van Riete en ademhalingsproblemen noodzaakten Riete om de wedstrijd te staken. In de daarop volgende reeks was het voor Lut “afzien” geblazen, maar volhardde tot het einde als 22e. Dan was het de beurt aan Tim Vandenborne. Tim startte rond de 30e plaats en bleef de volledige wedstrijd die plaats verdedigen. Met zijn eindsprint pakte hij nog enkele tegenstanders om op plaats 27 te stranden. Voor Thomas Dondt was deelnemen belangrijker dan winnen en met heel weinig specifieke competitie en training in de benen, was 22e zijn deel in de sprintcross. Maar de deelname geniet zeker onze waardering. Dat geldt ook voor Marie-Jeanne Buyle in de korte cross voor dames, en dat een dagje na haar BK indoor 1500m in Gent.

Tenslotte bij de juniores behaalde Hannelore De Lathouwer de dichtste ereplaats voor VS. Als 1e jaars juniore knokte Hannelore mee voor een top-10 plaats en uiteindelijk legde Hannelore beslag op de 8e plaats en behoorde zij tot ons VS 2-tal dat een top-10 plaats kon binnenrijven.

Verslag: Luc De Winne

Read 1769 times Last modified on %PM, %17 %849 %2016 %19:%mrt

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.