maandag 20 mei 2019

Verslag 46ste Pajottenlandse Dames- en Herenveldloop

Podiumplaatsen voor Anouk en Mauro bij de benjamins, voor Gabriël bij de pupillen en Ellis bij de cadetten.

Op zondag 28 februari organiseerde ACP haar jaarlijkse veldloop op een nieuw parcours, dat hoger gelegen was. Van alle omlopen was dit de mooiste, overzichtelijk, geen modder ook niet voor de toeschouwers, alleen gras, lange stroken bergop en bergaf die kwistig voorzien waren van molshopen of putten van paardenhoeven. Ook de strakke wind was van de partij en zat in het dalend gedeelte op kop, wat resulteerde in tactische wedstrijden vanaf cadet.

Bij de kangoeroes gingen de meisjes en de jongens samen van start. Tuur Van de Rostyne liep voor een toptien plaats. In de aankomstzone kende hij een moeilijk moment, niet dat hij moe was. Nee, hij verloor zijn wedstrijdkaartje, twijfelde maar liep door. Bij de kangoeroes was er geen klassement, gewoonlijk wordt er gelopen zonder kaartje maar ACP wou weten wie deelnam.

Bij de ben°08 gingen Anouk De Smet en Sélène Van Wijnendaele goed van start. Sinds het PK weten wij dat Anouk goed kan lopen. Zij heeft hier bevestigd tegen meisjes uit een andere provincie. Mooi 3e op 5” van de winnares. Sélène werd 17e, halfweg het deelnemersveld, zeker niet slecht na ziekte.

Helena Everaert en Aline Ackaert gingen iets behoedzamer van start, om na de bergop, geleidelijk op te schuiven in de 34 koppige groep. Vooral Helena bleef maar meisjes inhalen. Zij spurtte nog naar een 4e plaats, juist geen podium maar wel een pracht prestatie. Ook Aline deed het goed met een 13e plaats.

Mauro Keppens was ziekjes geweest, maar ging wel goed mee. Op de laatste helling richting aankomst moest hij enkele seconden toestaan aan de koplopers. Toch nog op het podium met een verdiende 3e plaats.

Joren Van Audenaerde en Stef Waegeman zijn altijd van de partij bij de oudste benjamins. Ook nu, Joren nam de beste start. Iets voor halfweg zat hij juist in de toptien en gaf nog een goede indruk. Stef was ook niet moe, maar er liepen amper enkele atleten achter hem. Stef, dit kan beter, riep ik hem toe. Joren werd mooi 5e op 25 deelnemers en Stef nog 9e op amper 5” van Joren, na een heuse inhaalrace.

Bij de pupillen meisjes slechts één VS atleet. Is het de modder-watertoestand van twee jaar terug ? Weet men Lennik niet liggen of is het te ver ? Idem bij de miniemen. Manon Van Wijnendaele was er wel. Wegens ziekte was zij afwezig geweest op het PK en de weken daarna op training. Zij nam terug de draad op, ging van start maar had het moeilijk. Het wenen stond haar nader dan het lachen tijdens de tweede lange helling, maar Manon hield vol en eindigde ondanks haar moeilijke vormcurve toch nog 23ste op 38 meisjes. Proficiat Manon om te volharden en uit te lopen.

Over naar de pupillen jongens. °06, vrij snel liepen 3 atleten voorop, daarna nog een trio met Cedric Keppens. Tactisch goede wedstrijd van Cedric, zeker voor de laatste bocht naar de aankomstlijn toe, waar hij gepast versnelde en om het in wielertermen te zeggen, de deur toedeed en de tegenstand opving. Niet op het podium maar toch mooi 4e. Ook Aerjen De Roo kan terugblikken op een goede wedstrijd. Iets trager gestart, zijn wedstrijd goed ingedeeld en in de tweede wedstrijdhelft enkele plaatsen opgeschoven. Resultaat een 9e plaats op 36 deelnemers, niet zo ver achter Cedric op amper 9”.

Bij de pupillen °05, 42 deelnemers, was Gabriël Lauwereys terug goed opdreef. Hij startte zeer snel en liep gans de wedstrijd in het spoor van de koploper. Hij zorgde voor ons beste resultaat en eindigde 2e op 4” van de winnaar. Proficiat Gabriël. Verder in de uitslag, 25ste Kobe Lauwereys, 33ste Aaron Prengels en 34ste Flor Van de Rostyne. Vooral Aaron was ontgoocheld over zijn resultaat. Hij had gans de wedstrijd sterrentjes gezien, niet door de omloop maar letterlijk door een slag in het aangezicht, bij de start van de wedstrijd.

Bij de miniemen jongens °04, met 30 aan de start, waarvan twee VS atleten die het opnieuw met weinig of geen begeleiding moesten stellen. Quinten De Cnijf werd 15e en Brent Van Syngel 21ste. Proficiat om vol te houden.

Andere uitslagen:

Cadetten meisjes: mooie 3e plaats voor Ellis Tieter op 37 deelnemers. 
Scholieren meisjes: 4e Riete Buysse.                                                                  
JM heren: 10e Olivier Goedertier, 14e Jeroen Lauwereys, 20ste Bart De Rick.

Verslag: Eric De Sadeleer

Read 1772 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.