donderdag 14 december 2017
Atletiek

Atletiek (173)

Hanne belofte van het jaar!

Wind, regen, hagel, modder, .. de veldloop van atletiek club Halestra (Aalter) had zondag 12/11/2017 alles om er een zware veldloop veldloop van te maken. Enkele VS'ers werden niet afgeschrikt door de moeilijke omstandigheden en namen deel aan deze veldloop.

Bij de jeugd werden de VS kleuren verdedigd door gebroeders Keppens. Mauro liep tot het einde voor de overwinning met als eindresultaat een knappe 2e plaats! Voor broer Cedric was het de eerste wedstrijd als miniem. Ondanks de langere afstand verraste hij (voornamelijk) zichzelf met een mooie 6e plaats. Bij de cadetten meisjes eindigde Elise De Clercq op een 19e plaats.

Er liepen tijdens de vrouwen junioren, senioren en masters wedstrijd 2 VS atleten mee. Riete Buysse en Tineke Commerman probeerden beiden hun goede prestaties van in Zwijnaarde te bevestigen. Tineke liep heel de wedstrijd in de kop van de wedstrijd en behaalde een uitstekende 3e plaats (2e senior). Ook Riete bevestigde en werd 18e (2e junior).

Olivier Goedertier liep als enigste master naar een 7e plaats. Dit op minder dan een minuut van het podium. Olivier is zoals wijn, hij wordt beter met de jaren.

Als laatste deelnemer voor VS nam nieuwkomer Broes De Landsheer deel aan de senioren wedstrijd. 9,5 km mocht er door weer en wind gelopen worden. Broes werd mooi 18e.

Proficiat aan alle atleten!

 

Zondag 5 november 2017 namen er heel wat VS atleten deel aan de veldloop te Zwijnaarde. Met enkele mooie prestaties als gevolg.

Een knappe overwinning van Kato Lauwereys en de 3e plaats van Daan De Bisschop werden de hoogtepunten van de jeugd. Alle atleten gaven het beste van zichzelf. Proficiat!

De jeugdprestaties:

11. De Baere Lore - benjamins 1 - meisjes

12. Everaert Anna-Sophia - benjamins 2 - meisjes

17. Neckebroeck Ana - benjamins 2 - meisjes

24. Callebaut Elowise - benjamins 2 - meisjes

6. De Smlet Anouk - pupillen 1 - meisjes

1. Lauwereys Kato - pupillen 2 - meisjes

4. Everaert Helena - pupillen 2 - meisjes

18. Ackaert Aline - pupillen 2 - meisjes

21. Decock Théophile - pupillen 1 - jongens

3. De Bisschop Daan - pupillen 2 - jongens

35. Schellinck Lowie - pupillen 2 - jongens

10. De Gusseme Brit - miniemen 1 - meisjes

13. Bollengier Iris - miniemen 1 - meisjes

22. Claeys Heymans Lemoni - miniemen 2 - meisjes

 5. Lauwereys Gabriel - miniemen 2 - jongens

13. Prengels Aaron - miniemen 2 - jongens

14. Lauwereys Kobe - miniemen 2 - jongens

26. Francois Brecht - miniemen 2 jongens

 

 

 

Kampioenschappen masters september/oktober

De laatste kampioenschappen  van het zomerseizoen 2017 zijn voor onze masters vorige week afgelsoten. En hoe ?

Kathleen Steenhaut stond borg voor 3 nieuwe titels  bij de dames W50 : Kampioen van Vlaanderen en ter zelfder tijd Oost-Vlaams Kampioen 10 000m, Belgisch Kampioen halve marathon in Wevelgem en Belgisch Kampioen  in de marathon van Eindhoven. Wat een knalseizoen !

Filip Eeckhout  vulde zijn trofeeënkast nogmaals uitgebreid aan  met Kampioen van Vlaanderen en ter zelfder tijd Oost-Vlaams Kampioen  kogel en discus in Kessel-Lo/Leuven en een week eerder werd Filip Belgisch Kampioen hamerslingeren en gewichtwerpen in Obourg.

Davy Uyttenhove vergezelde Filip in Kessel-Lo en Obourg.  Davy behaalde tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen goud met de polsstok en zilver met de speer waar hij wel het Oost-Vlaamse schildje wegkaapte.In Obourg was Davy goed voor 2 x zilver in hamerslingeren en gewichtwerpen.

Een dikke proficiat voor onze 3 masters !

 

Luc De Winne

VS'ers op de cursus Aspirant-initiator


Op zaterdagen 30 september en 7 oktober werd er te Oordegem een Aspirant-Initiator cursus opgericht. De inschrijvingen liepen vlot binnen waardoor het maximum aantal deelnemers enkele keren werd opgetrokken. Uiteindelijk waren we met liefst 22 cursisten waarvan 12 VS-ers: Bart Abbeloos, Bert Bauwens, Annelien Beelaert, Sam De Meyer, Dirk De Ridder, Karolien Dullaerts, Silke Hofman, Lien Rubbrecht, Hanne Van de Casseye, Caro Van den Abbeele, Jan Van Wijnendaele, Phebe Vanderstraeten

Het werden 2 leerrijke, leuke maar voor sommigen ook vermoeiende dagen. Als docent heb ik er alvast van genoten... het enthousiasme waarmee de cursisten, de kinderen hebben ontvangen tijdens de afsluitende FUN-happening was heel verwarmend. Ik hoorde niet één kindje klagen over het koude en natte weer. Ook het drankje, de wafel en enkele gadgets werden zeer gesmaakt door onze jonge atleetjes!

Veel succes in jullie verdere trainerscarrière!

Filip Eeckhout


Op de foto de deelnemende VS'ers met docent Filip.

 

Highlandgames

Op vrijdag 29 september werd het seizoen afgesloten met een alternatieve training : "de Highlandgames".
Een twintigtal groepjes nam de sportieve handschoen op tegen elkaar.
Onder het begeleidend oog van ons top- en talententeam werd er gegooid, getrokken, gelopen en vooral veel gelachen.
Laat dat nu juist de bedoeling zijn van een ludieke seizoensafsluiter.
De croque monsieurs smaakten achteraf en welk geestrijk vocht er gedronken werd, was niet steeds zo duidelijk.
 
Hartelijk dank aan alle medewerkers voor en achter de schermen en hartelijk dank aan alle ouders en jongeren die hun Schotse roots naar boven lieten komen.
 
MacBert
 
Foto's zijn HIER terug te vinden.
 
 

PK meerkampen te Deinze

Dit weekend vonden voor "oud" en jong onder een stralend zonnetje de Provinciale kampioenschappen meerkamp plaats.
Deze meerkamp leverde goud op voor Niels Verbraekel en zilver voor Lien Rubbrecht.

Voor anderen was deze "cava-meerkamp" een aangename afsluiting van het seizoen.

Een overzicht van de resultaten op de site van FEThrowers kan u HIER terugvinden.

De algemene uitslag kan u HIER terugvinden.

De foto's kan u bekijken in onze fotogalerij.

 

Kathleen Steenhaut loopt nieuw Belgisch Record 3000m W50
 
Op zaterdag 16 september 2017 vond de jaarlijkse interland plaats voor masters te St. Niklaas tussen België-Frankrijk en Duitsland.
In deze interland treden 2 leeftijdsgroepen aan bij de mannen en de dames : groep 1=W40+W45 en M40+M45, groep 2 = W50 en ouder+M50 en ouder.
2 VS-dames waren geselecteerd bij de landenploeg W50 : Nele Hillewaere voor de 800m en Kathleen Steenhaut voor 3000m. Heel wat gelauwerde deelnemers tijdens het
voorbije Europees Kampioenschap in Aarhus (Den) waren aan het werk in St. Niklaas.
Nele had een deel van het kopwerk voor haar rekening genomen, maar de laatste rechte lijn was er te veel aan om een mogelijke overwinning binnen te halen.
Kathleen met de harde voorbereiding in de benen voor de marathon in Eindhoven had de Belgische recordtabel op 3000m W50 eens nagekeken en vond dat zij dit
record kon scherper stellen. Als een metronoom haspelde zij de 7,5 ronden af, won haar reeks en zette een nieuwe toptijd op de tabellen : 10’43”08 en deed daarmee iets meer dan 8 seconden af van het voorgaande record op naam van Marie-Paule Ketelslegers (voor de voetballiefhebbers : de moeder van Stijn Vreven – topvoetballer en trainer).
Daarmee is Marie-Paule Ketelslegers 2 van haar records kwijt aan onze 2 VS-dames Nele – 2000m en Kathleen 3000m masters W50.
Als afsluiter van het pisteseizoen kon dit tellen.
 
Verslag: Luc  De Winne
 

 

T&T-nieuws: Lukas, Justien en Serena


Lukas Desmet heeft op zaterdag 9 september tijdens het Belgische Kampioenschap te Moeskroen de norm voor het talententeam gehaald op de 300m horden bij de kadetten      jongens. Zijn PR van 44"97 was voldoende om toe te treden tot het VS Talententeam.

 
Justien Grillet heeft op zondag 17 september met haar Nederlandse clubgenoten van Den Haag (HAAG) de promotie afgedwongen naar de Ere-divisie van de Nederlandse interclubs. Vanaf volgend jaar komen ze dus in de hoogste afdeling van Nederland uit. Justien zorgde voor heel wat punten op de 400m, 200m en 4x100m. Ze heeft ook beloofd om volgend seizoen met VS te strijden voor promotie naar de hoogste afdeling in België.

Op zaterdag 9 september nam Serena Capponcelli deel aan de "Klaverblad International Highjump Meeting" in Zoetermeer (Nederland). Ze werd er, in niet ideale omstandigheden, mooi tweede met een sprong van 1m82.
Winnares werd de Bulgaarse Mirela Demireva, die vorig jaar tweede werd op de Europese kampioenschappen (1m96) en de Olympische Spelen (1m97). Demireva sprong in Zoetermeer 1m86"