vrijdag 26 april 2019
Atletiek

Atletiek (292)

Kids Athletics

Zaterdag 30 maart wordt er een Kids Athletics georganiseerd door Vlierzele Sportief.

Iedereen is welkom om te komen proeven van atletiek op een speelse manier. Dit is ook een goede manier om te bekijken of atletiek bij jouw zoon of dochter past.

 

Details

Start: 13:30u (Inschrijven en aanmelden tussen 13u en 13.30u)

Einde: 16u

Locatie: Sport Vlaanderen Oordegem, Grote steenweg 304 Oordegem

Deze Kids Athletics is gratis en is open voor iedereen tot en met 13 jaar. 

 

Online Inschrijvingslinkhttps://goo.gl/forms/JAy5g5JmUleyRxdP2

 

Meer informatie over het concept Kids Athletics: https://www.atletiek.be/jeugd/kids/kids-athletics

Facebook event: https://www.facebook.com/events/230796214491828/

Bijwerking pagina leden T&T-team

De pagina met de leden van het Top- en Talententeam werd bijgewerkt.
De pagina met de actuele leden kan u HIER terugvinden.

Scholieren interland indoor

Zaterdag 9 maart gaat in Münster (Duitsland) de scholieren interland voor 1ste jaars scholieren (geboortejaar 2003) door tussen de ploegen van Vlaanderen (VAL), Wallonië (LBFA), Nederland en Nordrhein-Westfalen. Per ploeg mogen er  telkens 2 atleten deelnemen.

Marie De Troyer is voor deze wedstrijd door de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) geselecteerd. Marie zal er deelnemen aan het verspringen. Normaal zou ze ook geselecteerd kunnen geweest zijn voor het hinkstapspringen maar de VAL heeft de beslissing genomen om de atleten aan geen 2 springnummers te laten deelnemen omdat deze telkens achter elkaar plaats vinden.

Het verspringen voor de scholieren meisjes staat gepland om 17u.

 

BK weekend: 2x Zilver en 1x BronsZaterdag 2 maart stonden in de Topsporthal van Gent de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften op het programma en een dag later op zondag 4 maart de Belgische kampioenschappen voor kadetten en scholieren.

Zaterdag kwamen tijdens de junioren en beloften kampioenschap amper 3 VS-ers in actie.

1ste jaars belofte Amber Boutens kwam uit op de 60m horden. In de reeks snelde Amber al naar een nieuwe PR van 8”75 om in de finale nog een stukje sneller te gaan en het zilver te behalen in 8”70. Met deze tijd promoveert ze ook van C-atleten naar A atleten in het VS T&T-team.

Tine Vandenborne liep in de 1500m bij de junioren naar een tijd van 4’59”77 en behaalde een 6de plaats.

Juniore Annelien Beelaert stootte de kogel naar 9m84 en behaalde hiermee een 9de plaats.

 

Op zondag was het dan de beurt aan de kadetten en scholieren voor hun BK.

In het hinkstapspringen bij de scholieren meisjes sprong 1ste jaars  Marie de Troyer naar een afstand en nieuwe PR van 11m32 (PR was 11m19) en een 2de plaats wat haar Zilver opleverde met als extraatje een verbetering van het CR van Inge Nys (11m21 in 2007).

Als één van de laatste loopnummers van de dag stonden de rechtstreekse finales van de 200m bij de kadetten jongens op het programma. Mauro Verbelen zorgde voor een verrassing door vanuit baan 2 naar een nieuwe PR van 23”69 (voorheen 24”18) te lopen en een knappe 3de plaats te behalen wat goed was voor Brons. Met deze tijd verbeterde hij ook het CR dat sinds 2012 op 24”08 stond van Tobias Capiau.

Verder waren er nog knappe prestaties van:

Scholiere Nina Denolf  sprong naar 5m42 (PR= 5m43) in het verspringen en een ondankbare maar toch mooie 4de plaats. In dezelfde wedstrijd sprong Marie De Troyer naar een 6de plaats met 5m35.

Cadet Cedric Broeckaert gooide de kogel naar een nieuwe PR van 13m01 (was 12m50) wat hem een knappe 5de plaats opleverde.

1ste jaars scholier Andreas De Lathauwer liet de kogel na 11m81 landen en behaalde een 9de plaats.

Eline van Doorselaer (1ste jaars scholiere) liep 2 PR’s: de 60m in 8”17 (was 8”33) en 200m in 26”71 (was 27”15)

Op de 800m bij de kadetten jongens verbeterde  Xander Van Sinay  zijn vorige PR van 2’19”25 naar 2’17”42.

Elias Van Bleyenberghe sprintte bij de cadetten  60m naar een tijd van 7”88 (PR 7”87)

 

Proficiat aan alle atleten met jullie prestaties.

 

Nieuw CR hinkstap Schol Dames

Op de Belgische kampioenschappen voor CAD en Schol verbeterde Marie De Troyer het CR in het hinkstapspringen.
Marie sprong 11m32 ver en strandde hiermee op de tweede plaats.

Verbetering CR 200m cad heren

Nadat hij vorige week reeds het CR op de 300m scherper stelde verbeterde Mauro Verbelen nu ook het CR op de 200m.
Mauro liep op het BK dit weekend de 200m in 23"69. Deze tijd was goed voor brons.

Interview Tine Vandenborne

Via onderstaande link kan u het interview bekijken met Tine Vandenborne in opdracht van Sportgala Lede.  Productie door Verenigde Wanzeelse Kineasten, interviewer Jaron Sertin.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=s5Ho_eCGEeU&feature=youtu.be

Nieuw CR 300m cad heren


Op de indoormeeting van Eendracht Aalst verbeterde Mauro Verbelen het CR op de 300m bij de cadetten heren.
Mauro liep de 300m in een tijd van 37"36.

Verslagje veldloop Spiridon Aalst 23/02/2019

Aalst, stad van Ajuinen, en dat weet men best wel toe te passen bij de interbankenveldloop in den Osbroek. Een organisatie van Spiridon Aalst.

No nonsense. Centraal staat het lopen. Met waardering voor iedereen. 

Een eigenschap die niet overal meer te vinden is.

Verder een omloop die men al eens durft te onderschatten. Dat was meer dan merkbaar aan de finish bij vele deelnemers.

Het hoefde geen commentaar. De beelden spraken voor zich.

Dit getuigden ook de deelnemers met VS-wings.

Enkele atleten van de afstandsgroep namen deel. Even een frisse neus halen op een 'doordeweekse' zaterdagvoormiddag. Zo leek het voor de 'leek'.

De frisse neus echter werd aangeboden op een verwarmend bedje van stevige ondergrond, wat verfrissend bos, kontjes hoge hoogtemeters en de glimlach van de supporters die de vertaling vormde van de winterse zonnestralen.

Olivier Goedertier, aan slag in de categorie wijze masters met een goed bezet deelnemersveld, brak de lans en startte traditiegetrouw bescheiden om langzamerhand als een sfinx te verrijzen naarmate de wedstrijd vorderde. De aanloopmeters omschreven het aftasten van wat  in de marge bereikbaar was.Wat volgde was een ervaren aanpak van dosering en kennis van eigen kunnen. Mooi om zien hoe doorzetting en uithouding evolueert naar een puike prestatie. Een dikverdiende 5de plaats. En een zak ajuin als toemaatje, als klopje op de schouder.

Het jongere geweld hun moment vatte aan om klokslag 'vijf' voor 12. Het tijdstip sprak voor zich. De koppen aan de startlijn bekeken, verwezen zonder twijfel naar een snel begin en een even temporijke of tempovolle wedstrijd. Drie afstandsgroepsleden aanschouwden de tegenstanders en dachten 'het mag wat meer dan ajuin zijn'.

Guy Matthijs, Sertin Dario en Sven D'haeseleer schoten mee uit hun sloffen bij het 'startschot'. 

En het ging vooruit naar aloude gewoonte zoals in een of ander gekend Vlaams lied.

Een aantal straffe starters overleefden de aanloopronde maar stierven naderhand een pijnlijke dood....zij niet letterlijk maar lyrisch. 

Echter onze vogels hielden vooralsnog stand. 

Guy keek er tegenaan met ervaring, doseerde en kon zijn moeilijk moment goed ondervangen. Hij liet zich niet beïnvloeden door de tegenstand die dan weer eens voor hem uitliep en wat later weer werd bijgebeend. Het parcours leende er zich toe om met wat inzicht de posities te overschouwen en zelfs waar de geest het nog toeliet een rekeningetje te maken hoe je ervoor stond of beter liep. Met zin voor realiteit en zelfkennis snelde hij naar een mooie 13de stek op een niet te onderschatten peleton aan straffe benen.

Sven zag het zonlicht in de aanloop en tussen de bomen maar het swingen en die verdomde knikjes maakten het zwaar. Echter hoe moeilijk hij het ook had, doorbijten werd hem niet vreemd. Dit is wat men noemt 'ervaring' op doen, je zelf leren kennen. En het blijven doorgaan, siert zijn inzet.

Dario maakte ook kennis met de snelheid en het bijwijlen toch verraderlijke traject. Echter het draaien en keren en de haasje-over-mentaliteit zijn ietwat een kolfje naar zijn hand. Hij liep verstandig.....liet zich niet inpakken maar pakte zelf eerder uit op de juiste momenten en met de juiste versnelling. Een min-momentje dook op bij het aanvoelen van zijdelingse steken doch de tred en de trend verdreven het pijnlijke euvel met een stevige eindrush als gevolg. De schalkse ruiter in zijn gezelschap dacht het slim te spelen doch vergiste zich van joker. Dario snelde in deze toch 'snelle'  veldloop van een 11de positie naar een straffe 7de finishplaats. De zak ajuin was meer dan dik verdiend.

Het was dus alweer een fijn sportief verloop met onze mannen die onder de vele runners over de verschillende wedstrijden verder nog wat bekende Vlierzele Sportief - gezichten mochten begroeten zoals Wim De Lathauwer en zijn 2 trainingskompanen, Koen Speliers, Jeroen Lauwereys, Kathleen Steenhaut, Marie-Jeanne van Marcel en uiteraard nog de blauw-rood- witte gevleugelde supporters van VS.

 

Verslag: Filip De Roeck