maandag 22 oktober 2018
Atletiek

Atletiek (260)

Herfstloop

Vrijdag, 12 oktober 2018, 18.30 uur.

Een "herfst-se" zomeravond. Ideaal voor een try-out. Een heel bijzondere. De nieuwe boreling van Vlierzele Sportief : de Herfstloop.
Misschien de start voor een lange traditie.
In de geest van de gedachtegang om wie dit alles werd aangevat.
Als sportclub, als sportliefhebber, als kameraad, als vriend, als kennis, als trainer, als familie, als bezieler en als sportief gedachtegoed kreeg onze club in al zijn geledingen van atleet tot trainer tot ouder tot sympathisant  de voorbije maanden enkele stevige opdoffers te verwerken.
De ene klap was nog niet verteerd of de andere volgde.
Doch desondanks deze tragische verliezen werden de krachten gebundeld om uit te dragen voor wat onze club moet staan. Samen individueel sporten, samen sporten, communiceren, samen werken, samen plezier beleven en samen, welk niveau ook, presteren elk binnen zijn marge van jogger tot topper onder goedkeurend oog van een enthousiaste groep supporters, volgers en vrijwilligers.
Dit alles was een wijsheid, een les, een aanvoelen, een werkwijze, een regel als het ware, een instrument maar vooral ook de inborst en de kracht van drie bijzondere mensen binnen onze club die stukken te vroeg van ons heen zijn gegaan.
Deze herfstloop zou heel best een creatie kunnen geweest zijn onder hun leiding.
Ze leerden ons heel wat lesjes tijdens hun actieve carrière met een lach, een traan, een kwinkslag, met ernst maar altijd met respect voor ieders kunnen.
Ik ben er rotsvast van overtuigd dat zij meer dan hun rol hebben gespeeld in het welslagen van deze eerste editie. 
De opkomst, de inzet, het 'samen' gevoel....samen iets op poten zetten.....het eerbetoon.......de club was na lange tijd nog eens één grote familie.Een welgemeende dank aan iedere aanwezige en elk die in gedachten ons steunde.
Laten we dit koesteren en verder werken aan deze positieve trend.
Maar vooral en ook al werd het hen eerder gezegd doch woorden schieten echt te kort ....... :

Bedankt, Luc......Bedankt, Kristof........Bedankt, Tom.....
Jullie zijn top
!!!!!!
 
Verslag: Filip De Roeck

Relays 2018 Gent - verslagje afstand

De afstandsgroep heeft hier in de Oost-Vlaamse hoofdstad een jaarlijkse traditie hoog te houden.
Nu werd het echter een zware bevalling.
Het is het moment van het jaar om op een leuke manier kennis te maken met de toekomstige concurrentie in het veld.
Voor sommigen zelfs een kleine waardemeter........even de voetjes in het zoute nat onderdompelen.
Door blessureleed en een aantal andere niet te  voorspellen gebeurtenissen werd het zelfs een hele opdracht om twee ploegjes te kunnen samenstellen.
Deze uitdaging....de geworpen zakdoek werd met durf van de aardse grond geraapt door een trio dames en een trio heren.
De dames toonden zonder chroom hun lef door aan te treden en the battle aan te gaan met de top van België in de seniorenreeks dames.
Ja.....onze loopsters....vormden meer dan waarschijnlijk het jongste team in de reeks.
Echter geen vrees.....afgaan....hallo....integendeel.
Bij de start spoedde Amber zich in zeven haasten in een koppositie om haar eigen tempo naderhand te kunnen bepalen. Straf!! Je zag letterlijk meerdere deelneemsters happen naar lucht. En dat om de kers op haar verjaardagstaart te zetten. 
In deze verder snel gelopen eerste 'rit' slaagde Amber er zonder zichtbare moeite in om zich te handhaven in de eerste helft van het peleton.
In de aflossingszone wachtte Ellis haar ongeduldig op langs de linkerzijde of was het nu toch de rechterzijde...het is hoe je het bekijkt.
De wissel verliep zonder problemen en Ellis hield goed tempo....ze draafde zelfs onverdroten meerdere meters mee in het zog van een topdame in het veld, Veerle Dejaeghere.
Het was een ontspannen Ellis blijkbaar die op deze prachtige zomerse  zondagnamiddag de spikes de voeten om deed. Ze vreesde wel dat zij als 'kleintje' tussen die beren van madammen een pak slaag zou krijgen. Nou, sodemieter op, hoor. Ellis hield kranig stand en had zelfs nog marge ....dat opent perspectieven voor wat staat aan te komen.
Opnieuw ééntje op de goeie weg.
Ons toppertje nummer drie, Tine,  stond met grote glimlach Ellis op te wachten om de langste afstand met de kiezen fijn te malen. En niet alleen de afstand werd fijn gemalen ook nog een aantal deelneemsters. Mooie tred...goed tempo...een aanhoudend tempo....! Geen twijfel, het worden nog enkele meer dan aangename winterse wedstrijden.
Het trio heren werd geserveerd in de categorie juniores bij aanvang van de latere namiddaguren. Op een bedje van aardse zoden met een wolkje zonnestraal. Het veld in op zoek naar een aangenaam vieruurtje. Dit verliep echt niet zonder kleerscheuren. Heel wat elleboogwerk en verdoken beenharde knuffels bemoeilijkten het verloop buiten het torenhoge tempo. 
Pieter zag het op zich afkomen en dacht 'niet met mij' gelijk welke 'kant' werd gekozen in het zand. 
De stok of althans wat er voor moest doorgaan, kwam terecht in de handen van Sven. Lichtjes aangedaan door de heisa en drukte in, op en naast het veld startte hij zijn strijd.
Tic tac....groen en zonnig.....mul en korrelig....maar met opgeheven hoofd op weg naar de nummer drie voor zijn twee rondjes gelukzaligheid.
In zijn eigen onvervalste stijl, desondanks wat onsportieve strubbelingen van enkele opponenten die zich door het gedreven tempo van de VS-vogel in het nekvel voelden gegrepen, liep hij met gezwinde tred zijn wedstrijd. 
Het oogde mooi. 
Het was mooi.
Wel, Dames en Heren, jullie hebben met zekerheid bijgedragen tot een leuke, 'zwoele' zondagse sportnamiddag.
Men mag het gerust zonder schaamte of blos door vertellen.
 
Verslag: Filip De Roeck

Belgische titel voor Kathleen!

Het voorbije weekend vond in Eindhoven het Belgisch kampioenschap marathon plaats.
Kathleen Steenhaut behaalde er de Belgische titel in de categorie +50. Kathleen liep de marathon in 03:02:27

De Olympische (jeugd)spelen spreken voor heel wat jeugdatleten tot de verbeelding, daar geraken is al een fantastische prestatie op zich! Ook voor Myrthe Van der Borght werd Buenos Aires 2018 een unieke en ongelooflijke ervaring, een ervaring die ze haar leven lang zal meedragen. Sportief ging het echter allemaal iets moeizamer, niet in het minst door die hardnekkige aanslepende schouderblessure.

Het volledige zomerseizoen werd beïnvloed door haar blessure. Aangepaste en afgelaste trainingen, extra rustperiodes,  behandelingen,… en onvoorziene omstandigheden maakten dat ze verre van ideaal aan de start kwam van dit kampioenschap. Zowel fysiek als mentaal werd het de wedstrijd te veel voor Myrthe. Dit werd al duidelijk op vrijdag 12 oktober toen ze in de eerste ronde slechts 14m46 (12de) realiseerde. De 2de ronde op maandag 15 oktober was nog pijnlijker toen ze slechts 13m35 (14de) kon laten opmeten. Het was op…

In de einduitslag werd Myrthe 13de. Niet het verhoopte resultaat maar ongetwijfeld wel veel bijgeleerd. Op haar jonge leeftijd is dit uiteindelijk nog het belangrijkste. Het wordt nu zaak om haar lichaam volledig te laten herstellen en de batterijen op te laden alvorens terug aan trainen/competitie te denken.

Dikke proficiat voor een moeilijk maar schitterend seizoen, je hebt alles bereikt wat je wou bereiken…

https://fethrowers.com/2018/10/16/13de/#more-10846

Graag willen we ook werptrainer Filip Eekhout proficiat wensen met deze prestatie. De werpatleten, zoals Myrthe, kunnen dagelijks rekenen op de onvoorwaardelijke inzet en expertise van Filip. Proficiat Filip!

Myrthe op YOG (Youth Olympic Games)

Van 6 tot en met 18 oktober mag de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires 4000 jonge topatleten  verwelkomen voor de derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen. Buenos Aires is de eerste Zuid-Amerikaanse stad die de Jeugd Olympische Spelen mag organiseren. Jonge toptalenten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen nemen er deel aan een programma vol “competing, learning & sharing”. Van VS-zijde werd FEThrower Myrthe Van Der Borght geselecteerd voor deelname aan het kogelstoten. Trainer Filip Eeckhout maakte als coach tevens deel uit van de Belgische selectie. Filip bleef echter thuis aan de zijde van z’n familie en broer Kristof, die op 4 oktober de strijd tegen een hersentumor verloor.


De atletiekkompetitie start op donderdag 11 oktober en duurt tot dinsdag 16 oktober. De kogelcompetitie met Myrthe zal bestaan uit 2 ronden van 4 pogingen. De beste prestatie per atleet van elke ronde wordt opgeteld en bepaalt zo het eindklassement. Het komt er dus op aan om op de 2 dagen zo ver mogelijk te stoten. Ronde 1 zal plaatsvinden op vrijdag 12/10 om 16u25 (21u25 Belgische tijd) en ronde 2 op maandag 15/10 om 16u50 (21u50 Belgische tijd)

Enkele interessante links:
Volg live een specifieke competitie op de site van Olympic Channel.
Bekijk hier het fotoalbum YOG2018 van TeamBelgium.
Ontdek de atletieksterren van morgen! Filmpje met o.a. Myrthe
Recente berichtgeving via website FEthrowers

 

 

 

 

 

 

In Memoriam Kristof Eeckhout

Donderdag is onze steeds goedlachse VS-trainer Kristof Eeckhout overleden na een langdurige ziekte.

Kristof was jarenlang lid als atleet en als trainer van Vlierzele Sportief.

Hij is eveneens broer van VS trainer Filip en Frederik Eeckhout. Ook vader Etienne was jarenlang lid van het VS bestuur. 

We wensen de familie onze innige deelneming te betuigen.

Herdenkingsloop Luc De Winne

VRIJDAG   12 OKTOBER 2018     18.30 UUR
 
OORDEGEM ATLETIEKPISTE VLIERZELE SPORTIEF
 
1ste HERFSTLOOP
 
RECREATIEF
 
Voor jong en oud, voor klein en groot,
voor atleet en recreant,
voor vader en moeder, voor opa en oma,
voor iedereen
 
Een sportieve nagedachtenis en erkenning
voor afstandstrainer
LUC DE WINNE
de voorbije zomer te snel van ons heengegaan
 
GRATIS DEELNAME
 
Start en aankomst op de atletiekpiste
 
Kleine en grote omloop in de Kouter en loswegen omheen het sportstadion
 
Begeleiding door Afstandsgroep VS
 
Elk in eigen tempo en kunnen
deelnemen is belangrijk
 
Laat je zien door een lichtje en wat fluo
geef kleur aan je run
 
Na de inspanning democratisch genieten van een natje en een droogje
met een leuk babbeltje

Op zaterdag 22 en 23 september werden de provinciale titels meerkamp uitgedeeld in Sint-Niklaas. Het voorbeeld van Hanne Maudens werkt blijkbaar aanstekelijk, want 18 atleten van benjamins tot seniors wilden hun seizoen afsluiten met een meerkamp.

Op zaterdag was het de beurt aan kadetten tot en met seniors, die over 2 dagen hun wedstrijd hielden. Ook de benjamins kwamen op zaterdag, met nog redelijk weer, in actie. Jesse Claus eindigde 17de van de 26 benjamins in de vierkamp.
Bij de kadetten dames kwam Elien Van Doorslaer aan 80m horden, de start van de 6-kamp. Op zaterdag stond er80m horden, hoog en kogel op het programma.
Bij de heren nam Wout Van Hoof aan zijn eerste achtkamp deel. De eerste dag kreeg hij 100m, kogel, ver en polsstok (voor het eerst) voorgeschoteld.
Bij de scholieren kwamen Nina en Levi aan de start van de volle 7-kamp en 10-kamp. Nina mocht op haar eerste dag haar kunnen tonen op 100m horden, hoog, kogel en 200m. Levi krijgt als scholier het volledige pakket voorgelegd: 100m, ver, kogel, hoog en 400m op dag 1.

En bij de seniors was het Lien Rubbrecht, die na lange tijd de spikes nog eens aanknoopte. Ze nam op zaterdag deel aan de 4 proeven.

 

Op zondag was het ook de beurt aan de pupillen en de miniemen. Bij de pupillen meisjes zag een kwartet VS-ers het zitten om de overvloedige regen te trotseren: Ella, Anouk, Helena en Kato. Ze eindigden mooi 30ste, 19de, 9de en 5de op de 4-kamp.
Daar zat nog een West-Vlaamse atlete tussen, dus Kato werd 4de Oost-Vlaamse. Erg nipt geen podum dus.

Bij de jongens verdedigden Joren, Daan en Stef de kleuren van VS. Ze kaapten plaatsen 4, 7 en 10 weg. Opnieuw erg nipt bij het podium.
Bij de miniemen meisjes kwamen Saar en Iris in actie op de 5-kamp. Ze haalden een 22ste en 12de plek.
Miniemen jongens Brecht en Aaron traden voor de volle 5-kamp aan en haalden een 9de en 12de stek. Kobe nam na een blessure enkel aan de 80m deel.

 

Elien kreeg nog ver, speer en 800m voorgeschoteld. Ze eindigde 6de op 10 deelnemers.
Voor Wout stond er, ook bij de kadetten, nog 100m horden, hoog, speer en 1000m op. Hij eindigde 4de in zijn eerste 8-kamp, werd 3de Oost-Vlaming en mocht dus met brons naar huis!
Bij de scholieren mocht Nina nog verspringen, speerwerpen en afsluiten met een 800m. Ze eindigde knap als 2de in keert dus terug met zilver naar Oordegem.
Levi kreeg nog 110m horden, discus, polsstokspringen, speer en een 1500m voor de kiezen. Hij eindigde als 15de in totaal.

Proficiat aan alle meerkampers, zeker aan degenen die ook in de gietende regen hun afsluitende 1000m of 1500m afwerkten. En ook een merci voor de supporters en trainers die ook de regen erbij namen om aan te moedigen en wijze raad te geven.

De volledige uitslag kan u hier vinden http://www.acwaasland.be/pkmeerkamp.pdf


Verslag: Kor

Bram Topteam en Cédric Talententeam

Het zomerseizoen loopt langzaam op zijn einde maar toch kunnen we 2 nieuwe leden in het VS-Top&Talenten-team verwelkomen.

Vrijdag 14 september gooide 1ste jaars cadet Cédric Broeckaert zijn discus in het Limburgse Tessenderlo naar een knappe 42m50. De verre verplaatsing leverde niet alleen een ferme PR op (voorheen 39m19) maar ook de norm voor het VS-talententeam.

Op zaterdag 15 september maakte senior Bram Bollaert eveneens een verre verplaatsing naar Verviers om er zijn 2de 400m horden wedstrijd van het seizoen te lopen. Die verre reis bezorgde Bram geen windeieren want met zijn tijd van 58”42 liep hij niet alleen een seizoen beste maar ook de C-norm voor het VS-topteam.

Aan beide atleten een dikke proficiat met jullie prestatie en welkom in het  VS-Top&Talententeam!