zondag 17 februari 2019
Atletiek

Atletiek (281)

Verbetering CR 150m miniemen meisjes

Op de indoormeeting van RCG verbeterde Iris Bollengier het CR op de 150m bij de miniemen meisjes.
Iris liep de 150m in een tijd van 20"09.

Openingsuren VS shop Februari

De VS shop is open op vrijdag 8/2, woensdag 20/2 en woensdag 27/2, telkens van 18u40 tot 20u.
 
Enkel cash te betalen.

  Foto: Johnny De Ceulaerde

Dit weekend kroonde Hanne Maudens zich tot Belgische kampioen in de meerkamp. Hanne behaalde 4569 ptn, goed voor de beste wereldjaarprestatie op dit ogenblik.
Een meer uitgebreid verslag is terug te vinden op de site van FEthrowers: https://fethrowers.com/2019/02/03/een-lach-en-een-traan/#more-11176

Jurylid niveau I

 

Wat?

Als jurylid niveau I engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging alsook bij andere verenigingen.
Als jurylid niveau I kan je, indien je na verloop van tijd voldoende ervaring opgedaan hebt, als chef verantwoordelijk zijn voor een proef of functie.

 

Procedure tot het behalen van het brevet jurylid niveau 1:

Je volgt een dagopleiding bestaande uit een theoretisch deel en een praktische rondleiding op de piste gevolgd door een korte schriftelijke evaluatie. Nadien loop je stage tijdens 3 wedstrijden en treed je éénmaal op bij het lopen, éénmaal bij het springen en éénmaal bij het werpen. Na een positieve evaluatie van deze stage ben je een volwaardig jurylid niveau 1. Je ontvangt een bestendige toegangskaart, een jurybadge en de nederlandstalige versie van het IAAF-reglementenboekje.
(minimumleeftijd tot deelname: minstens 16 jaar op 31 december van het jaar waarin je deelneemt.)

 

Wanneer?

Oost-Vlaanderen

9 maart 2019
Sportcentrum Hoge Wal - 9u00
(lunchpakket zelf voorzien)

Inschrijven voor 24 februari 2019 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in cc Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Clubjurylid

 

Wat?

Als clubjurylid engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging. Je wordt nooit opgeroepen om te jureren op andere terreinen.
Als clubjurylid kan je evenwel niet als chef van een proef of functie optreden.

 

Procedure tot het behalen van het brevet clubjurylid:

Je volgt een praktische opleiding (halve dag) bestaande uit een rondleiding op de piste. Na deze opleiding kan je aan de slag als clubjurylid (je ontvangt dan een jurybadge).
(minimumleeftijd tot deelname: minstens 16 jaar op 31 december van het jaar waarin je deelneemt.)

 

Wanneer?

Oost-Vlaanderen

22 juni 2019
Plaats: piste VS - 14u00

 

Nieuw CR 1500m Jun dames

Tijdens het Vlaams kampioenschap AC verbeterde Tine Vandenborne het CR bij de junioren op de 1500m.
Tine liep de 1500m in een nieuwe recordtijd van 4'45"12. Deze prestatie was tevens goed voor een derde plaats tijdens dit kampioenschap.

Nieuwe Start to Run vanaf 5 maart 2019

Ook dit jaar organiseert Vlierzele Sportief een "Start to Run". Onder onze begeleiding zullen na 10 weken de beginnende joggers 5 km kunnen lopen. Deze lessen zullen doorgaan op dinsdag en vrijdagavond om 19u in het Sport Vlaanderen Putsbosstadion te Oordegem. Op zoek naar een andere uitdaging? Kom dan zeker eens kijken op één van onze trainingen.

Informatie over Start to Run:

Het is algemeen geweten dat sporten heel gezond is voor je lichaam! Nu rijst de vraag waarom we dan niet allemaal aan sport doen? Het antwoord is nochthans simpel: Je kunt pas aan sport doen als je een aangepast trainingsschema hebt en over een goede basis beschikt. Dat laatste kan je verkrijgen door een goed schema! Wij van Start to run gaan u proberen te helpen aan de hand van simpele instructies en loopschema’s waarmee u zeker resultaat zult boeken!
Alle begin is natuurlijk moeilijk, dit is niet anders met sporten en daarom zal beginnen wellicht gepaard gaan met zweten en zwoegen. Maar het resultaat van het zweten en zwoegen mag gezien worden! Houd het gewenste resultaat dan ook voor ogen wanneer je het moeilijk krijgt! Ook je conditie zal sterk verbeteren wanneer je begint met hardlopen! Je conditie gaat gepaard met je uithoudingsvermogen waardoor je langer actief kan bezig blijven met iets. Dit is niet alleen het geval met sport maar dit heeft ook een effect op je werk, je zal veel geconcentreerder werken en je productiviteit zal stijgen. Ook zal je merken dat je enkele kilo’s zal verliezen wanneer je lopen en/of een andere sport combineert met een goede, gevarieerde voeding. Je lichaam zal gestimuleerd worden om vet te verbranden tijdens het sporten, waardoor je slanker zal worden.

De voordelen van lopen even kort samengevat…
•Het is gezond, zowel lichamelijk als geestelijk (stress)
•Zeer goedkoop
•Het is een sport die je makkelijk kan beoefenen
•Je kan overal lopen
•Het kan de sociale contacten bevorderen wanneer men in groep gaat lopen

Samengevat Start to Run met Vlierzele Sportief:

 

Kaarten BK cross 2019

Kaarten voor het BK Cross 2019 te Brussel kunnen in de cafetaria bij Erwin besteld worden,
ten laatste op 13 februari 2019. De prijs per kaart is 6€. Contant te betalen bij bestelling.
Voor kinderen, geboren in 2004 en later is de inkom gratis.

Jaarboek 2018 / Zomerkalender 2018

Het Jaarboek 2018 en/of de Zomerkalender 2019 kan tot 30 januari 2019 besteld worden bij Erwin Commerman.

Jaarboek + Zomerkalender kost 33€.

Het Jaarboek alleen kost 23€ en de Zomerkalender alleen kost 12€.

Gelieve contant te betalen

Nieuwjaarsreceptie op 18/01/2019

De nieuwjaarsreceptie zal doorgaan op 18 januari 2019 vanaf 20u.

Indoormeeting VS: wees tijdig aanwezig!

Er wordt zoals elk jaar veel volk verwacht op onze indoormeeting. Probeer tijdig aanwezig te zijn om uw inschrijving vlot te laten verlopen!