maandag 27 februari 2017
Atletiek

Atletiek (86)

Op de indoormeting van EA van 25/02/2017 verbeterde Nele Hillewaere haar eigen Belgisch record op de 1000m bij de masters vrouwen (W50).
De nieuwe Belgische besttijd in deze categorie bedraagt nu 3'14"65.

 


Op de indoormeeting van EA verbrak Tineke Commerman het CR op de 1000m bij de Sen en AC vrouwen. De nieuwe recordtijd bedraagt nu 3'00"27.
In het kogelstoten bij de Schol meisjes verbeterde Myrthe nogmaals haar eigen CR. Het nieuwe CR bedraagt nu 14m63.

 

Afgelasting volkscross Opwijk zaterdag 4 maart

De volkscross van 4/03/2017 te Opwijk werd afgelast!

Verbetering CR verspringen SEN/AC

Meerkampster Hanne Maudens testte zaterdag tijdens het BK haar vorm in het verspringen. Ze vestigde deze winter in zowat elke wedstrijd waar ze aan deelnam een persoonlijke record en ook vandaag was dit niet anders. Ze kwam tot een knap nieuw indoor PR van 6m35, goed voor een clubrecord, de 4de beste prestatie aller tijden, het minimum voor deelname aan het EK beloften deze zomer in Bydgoszcz (polen) en de Belgische titel. (bron FEThrowers).

Goud en tweemaal brons op BK indoor AC

Dit weekend vonden in de Topsporthal te Gent de Belgische indoorkampioenschappen AC plaats.

Voor VS behaalde Hanne Maudens goud in het verspringen, Justien Grillet brons op de 400m en Filip Eeckhout brons in het kogelstoten.

De volledige uitslag kan u HIER vinden.

Resultaten VS-atleten:

Verslag FEThrowers: https://fethrowers.wordpress.com/2017/02/18/3de-bk-ac/#more-5608

 

Kathleen Steenhaut Vlaams Veldloopkampioene 2017

Op 12 februari 2017 was Rotselaar het decor van een cross-cupmanche en ter zelfder tijd het Vlaams Kampioenschap. De prachtige wedstrijd van Kathleen tijdens het Oost-Vlaams Veldloopkampioenschap 2017 van de week er voor in Beveren-Waas, was zeker geen toevalstreffer. In Rotselaar nam ze op schitterende wijze de maat van al haar concurrenten en kon naar huis met de leeuwentrui. Een reuze mentale opsteker met het oog op de Belgische Kampioenschappen voor masters in Lokeren. Proficiat Kathleen !   

Luc De Winne

Oost-Vlaams Veldloopkampioenschap te Beveren

7 VS-atleten behalen een podiumplaats op het Oost-Vlaams Veldloopkampioenschap te Beveren

Oost-Vlaamse Kampioenentitel Cross 2017 voor Tineke Commerman, Kathleen Steenhaut en Marie-Jeanne Buyle

De meeste atleten en trainers wisten op voorhand niet welk parcours het zou zijn  in Beveren-Waas omdat er in de omgeving van de piste en sportvelden nog geen officiële veldloop had plaats gevonden. Met de startplaats wat ruimer en enkele bochten van 180° graden minder, was het verder een mooi parcours.

De jonge VS-atleten zetten de dag voor onze club goed in met 3 podiumplaatsen. Anouk De Smet haalde de 3e trede van het podium bij de benjamins ° 2008, Mauro Keppens werd 2e bij de benjamins jongens °2008 en Gabriël Lauwereys kreeg ook de zilveren medaille rond de hals bij de miniemen jongens °2005. Dicht bij het podium eindigden Tuur Van De Rostyne als 5e (benj °2009) en Helena Everaert eveneens als 5e bij de pupillen °2007. Voor de middagpauze kwamen nog alle cadetten aan de beurt en onze 2e vertegenwoordigsters deden het goed. 1e jaars Elsie De Clercq eindigde 14e algemeen en 9e bij het klassement van de 1e jaars. Julie Van Lunter kwam enkele seconden later over de aankomstlijn en was goed voor plaats 18e algemeen en 6e bij de 2e jaars.  William Van De Kerckhove was onze slotloper tijdens de voormiddagsessie en kon tevreden zijn  met de 33e plaats.

Na een vlug tussendoortje konden we ons opmaken voor de langere afstanden en oudere categorieën. Daar stonden ons nog enkele mooie momenten te wachten. De eerste VS-atlete die het veld werd ingestuurd was scholiere Riete Buysse die er met een sterke finish eer eervolle 10e plaats haalde. Bij de jongens scholieren dienden we wat meer geduld te oefenen aan de aankomstzone met de 27e plaats voor Bert Bauwens en op 34 voor Dario Sertin. Toch fijn dat ook zij knokten volgens hun dagwaarde. Korte veldlopen voor dames(seniores-masters) zijn er heel weinig tijdens een winterseizoen. Het was wel geprogrammeerd voor de Oost-Vlaamse  Veldloopkampioenschappen en daar nam Tineke Commerman de kans te baat om de kampioenschapstitel op zak te steken. Een mooie overwinning en beloning voor haar jarenlange inzet : verdiend goud !

Met het oog op enkele indoorwedstrijden trad master Tom Van Den Bogaert aan in de snelle korte cross voor heren. Tegen het jonge geweld is dit natuurlijk geen cadeau. Maar zijn 20e plaats is zeker niet slecht. De volgende reeks op het menu was de gemengde wedstrijd voor juniores en masters dames. Annelies  Matthijs trok fors van leer in de beginfase en voelde dit goed in de laatste ronde. Toch werd Annelies nog 6e juniore en Lut De Clercq nam in dezelfde categorie de 8e plaats voor haar rekening. De 2 voormelde juniores ondervonden tijdens deze wedstrijd dat onze masters W-50 nog altijd op hun strepen staan en sterker voor de dag komen dan de meeste juniores. Kathleen Steenhaut liep een beresterke wedstrijd en spurtte zelfs mee tegen de meer dan 10 jaar jongere master Petra Bruggeman voor de algemene overwinning bij de masters. Petra haalde het nipt, maar Kathleen werd probleemloos kampioen bij de W-50. Op het zelfde podium haalde VS een dubbelslag want Nele Hillewaere werd zoals verwacht ook 2e en dus goed voor zilver. Marie-Jeanne Buyle was goed voor de derde gouden VS-medaille op deze kampioenschappen en dit in de categorie W65. De VS-deelname werd afgesloten door Olivier Goedertier en Kor Van Hoof bij de masters mannen. Kor diende spijtig genoeg het decor voortijdig te verlaten en Olivier bleef de kilometers afmalen als een metronoom : goed voor de 5e plaats bij de M50. Daarmee zat ons geslaagd kampioenschap er op.

Luc De Winne

Nieuwe verbetering voor Myrthe

 

Tijdens het Vlaams SVS indoorkampioenschap te Gent op 8 februari verbeterde scholiere Myrthe Van der Borght haar eigen CR in het kogelstoten tot 14m61. 
 

 

Belgische meerkamp kampioenschappenHet weekend van 4 & 5 februari stond te Gent in het teken van de Belgische meerkamp kampioenschappen. Tweedejaars cadette Nina Denolf kwam er als enige VS-atlete aan de start. Het werd een moeilijke 5-kamp voor haar waar ze de knappe met wat mindere prestaties afwisselde.

Ze begon goed op de 60m horden in 9″98, goed voor 716 punten. Het 2de nummer van de dag was hethoogspringen waar ze verder deed op de ingeslagen weg en een nieuw indoor PR liet opmeten van 1m51 en de bijhorende 632 punten. Volgend nummer was wat anders want haar minste nummer. Het kogelstoten leverde haar slechts 363 punten op (7m43) waardoor ze wat wegzakte in de tussenstand. Gelukkig heeft ze ook hier nog heel wat progressiemogelijkheden. Het voorlaatste nummer in de 5-kamp is het verspringen waar Nina heel wat pech kende ondanks een prima opwarming. Na 2 nulsprongen kon ze toch nog een mooie 3de sprong afleveren, 4m85 (519 punten), niet eens zo ver van haar PR. Jammer, want hier zat meer in. Afsluiten doen onze dames traditioneel met een 800m. Nina kwam tot 2’36″61, wat goed was voor 612 punten en een sprong naar voren in het klassement. Uiteindelijk werd Nina op haar eerste BK indoor 9de met 2842 punten.

Volledige uitslag.

Verslag Filip Eeckhout

Maandelijks etentje en VS-eetfestijn

Door de kosten die een atletiekclub met zich mee brengt, is het nodig om regelmatig activiteiten te organiseren zodat het mogelijk blijft om de club draaiende te houden. Verder is het uiteraard ook de bedoeling om met deze activiteiten een gezellig samenzijn te organiseren in een ontspannen sfeer. Om die reden worden onder andere het eetfestijn georganiseerd, maar ook de maandelijkse etentjes hebben hier een bijdrage. De eerstkomende activiteiten die georganiseerd worden zijn:
 
  • Op 24 februari 2017 worden in de cafetaria hamburgers verkocht. Iedereen is welkom om na de training gezellig samen te zitten in de cafetaria om iets te drinken en te eten. 
  • Op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 maart 2017 zal het jaarlijkse VS-eetfestijn plaatsvinden in het Stella-Matutinacollege te Lede. Op beide avonden kunnen jullie tussen 18u en 21u30 de voetjes onder tafel schuiven. Net zoals vorig jaar zal BBQ à volonté op het menu staan. Binnenkort zullen jullie inschrijvingskaarten in de bus krijgen, die in de VS cafetaria kunnen terugbezorgd worden. We hopen alvast jullie massaal te mogen verwelkomen. Ook familie en vrienden zijn zeker welkom om mee te komen smullen!